Belgische voetbalserie Spitsbroers op Fox

SpitsbroersFox zendt vanaf 30 juli de Belgische serie Spitsbroers uit. Hierin volgen we twee broers in de wereld van het topvoetbal. In België was de serie een hit op de commerciële zender VTM.

De broers Moerman, Dennis (Oscar Willems) en Alan (Joren Seldeslachts) zijn onafscheidelijk. Ze groeien op een doodnormaal eenvoudig gezin en hebben maar één passie: voetbal. Ze spelen in de vierde klasse bij VV Genk en dromen uiteraard van spelen bij een topclub. Voor een van de broers komt dit uit: een van hen krijgt namelijk een contract bij topclub KRC Genk nadat hij mee mocht trainen met de selectie. Hij zit eerst op de bank, maar mag dan invallen en wordt de smaakmaker van het seizoen. Ook ontdekt hij dat bij een profcarrière ook een nieuwe wereld vol glamour, geld en mooie vrouwen horen met de valstrikken en valse vrienden van dien.

Voor de andere broer is het even omschakelen. Hij dacht dat hij zou slagen als profvoetballer, maar hij blijkt niet goed te zijn en kijkt nu toe hoe zijn broer wel succesvol is. Hij moet zijn droom dus opbergen. De broers worden in de serie allebei volwassen, maar op een totaal andere manier. In de serie zijn ook rollen weggelegt voor Louis Talpe als Roel Thevenage, de superspits (uit vorm) van KRC Genk en Kürt Rogiers speelt de rol van Technisch Directeur Temmerman.

Spitsbroers is vanaf 30 juli elke donderdag om 22:00 te zien bij Fox.
De eerste twee afleveringen worden herhaald na de wedstrijd om de Johan Cruiffschaal op zondag 2 augustus, dat is dus een extra instapmoment.

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *