Banshee, Welcome to Sweden en Lilyhammer gecancelt

BansheeDe laatste dagen zijn er maarliefst drie series gecancelt, allemaal op een andere zender. Van de drie zijn er twee scandinavische series bij.

Netflix maakte bekend dat er geen vierde seizoen komt van de Noorse serie Lilyhammer. Hiermee is het voor het eerst dat Netflix echt een serie cancelt. Hemlock Grove stopt ook, maar dat werd bekend gemaakt toen de serie een derde seizoen kreeg. Dat seizoen is trouwens later dit jaar te zien.

De Amerikaanse netwerkzender NBC heeft besloten om de komedieserie Welcome to Sweden te cancelen. De zender was juist bezig met het uizenden hiervan, maar de overige zes afleveringen worden niet meer op televisie uitgezonden en misschien op hulu. De serie volgde een Amerikaan (Greg Poehler) die naar Zweden emigreerde. De serie was ook in Zweden te zien en daar waren de kijkcijfers niet echt heel erg goed te noemen, dus de kans op een derde seizoen alleen op de Zweedse televisie lijkt nihiel.

Kabelzender Cinemax heeft besloten dat het vierde seizoen van Banshee, dat nog uitgezonden moet worden, ook meteen het laatste is. Een van de bedenkers noemde het een lastige beslissing om te stoppen na vier seizoenen, maar ze wilde het risico op een slecht vijfde seizoen niet lopen. Hij vond het het beste besluit. Het vierde seizoen van acht afleveringen zal in 2016 verschijnen. In Nederland werd de serie door HBO uitgezonden.

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *