web analytics

Derde en laatste seizoen Somebody Somewhere bij HBO Max

Het derde en laatste seizoen van de populaire Amerikaanse komische dramaserie Somebody Somewhere is vanaf maandag 28 oktober te zien op HBO Max. Dit seizoen, bestaande uit zeven afleveringen, belooft een emotioneel en humoristisch einde aan het verhaal van Sam Miller

Het derde seizoen van Somebody Somewhere brengt de altijd ontwapende Sam Miller (Bridget Everett) verder op haar reis om een plaats te vinden in haar kleine gemeenschap, terwijl ze vecht tegen haar neiging tot isolatie en zelfhaat. Na het verwerken van het verlies van haar zus Holly in het eerste seizoen, en het omgaan met haar eerste grote ruzie met beste vriend Joel (Jeff Hiller) en de geheimen die Holly voor haar verborgen hield in seizoen twee, begint Sam eindelijk een beetje rust te vinden.

Het derde seizoen opent met een nieuw hoofdstuk in Sam’s leven. Ze heeft een nieuwe baan als barman in de lokale kroeg, de Cock n’ Bull, terwijl ze haar zus Tricia (Mary Catherine Garrison) helpt met haar evenementenplanning en Etsy-winkeltje. Hoewel Sam zichzelf nooit zou omschrijven als een “mensenmens,” floreert ze in haar nieuwe rol achter de bar, waar ze een band opbouwt met de stamgasten en ze hen vermaakt met haar ongefilterde humor. Het is een mooie vooruitgang voor iemand die vroeger vooral worstelde met eenzaamheid.

Maar de veranderingen in haar leven stoppen daar niet. Met haar moeder in een verzorgingshuis en haar vader (gespeeld door de inmiddels overleden Mike Hagerty) met pensioen in Michigan, hebben Sam en Tricia de familiewoning verhuurd aan de mysterieuze IJslander Iceland (Darri Ólafsson), die tevreden lijkt te zijn met het simpele, eenzame leven op de boerderij. Dit verhuurcontract lijkt voor Sam soepel te verlopen, totdat Joel aankondigt dat hij zijn huis verkoopt om bij zijn vriend Brad (Tim Bagley) in te trekken. Dit zet niet alleen hun vriendschap onder druk, maar verandert ook Sam’s financiële situatie drastisch.

De relatie tussen Sam en Joel vormt nog steeds het kloppende hart van Somebody Somewhere, maar dit seizoen zien we ook een verdieping in de band tussen Sam en haar zus Tricia. Tricia, nu gescheiden en met haar kinderen uit huis, bevindt zich in een vergelijkbare fase van haar leven als Sam. Hun zusterlijke band krijgt steeds meer gewicht, en het is boeiend om te zien hoe ze hun eigen wegen proberen te vinden terwijl ze tegelijkertijd naar elkaar toe groeien.

Natuurlijk blijft het leven vol uitdagingen voor Sam. Ze worstelt met haar beperkte financiën, haar gezondheid, en de bemoeienissen van Fred’s vrouw Susie (Jennifer Mudge). Daarnaast wordt ze geconfronteerd met een verrassende nieuwe liefdesinteresse. Hoewel Sam soms terugvalt in haar oude copingmechanismen – zoals negatieve zelfpraat en emotionele afsluiting – laat dit seizoen zien dat ze steeds vaker bereid is om uit haar comfortzone te stappen. De steun van Joel en Tricia is cruciaal, maar het is vooral Sam zelf die haar eigen groei begint te omarmen.

Het derde en laatste seizoen van Somebody Somewhere is vanaf 28 oktober elke maandag te zien bij HBO Max

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven