Vlaamse misdaadserie De Ridder bij NPO1

De RidderVanaf woensdag 28 oktober wordt door de AVROTROS op NPO1 de Vlaamse misdaadreeks De Ridder uitgezonden. In deze serie volgen we Helena De Ridder die Openbaar Aanklager wordt. Het eerste seizoen bestaat uit twaalf afleveringen. Op één wordt momenteel al de derde reeks uitgezonden.

Normaal gesproken zie je in misdaadseries hoe de recherche of de criminelen de misdaad oplossen of begaan, maar in De Ridder zien we alles vanuit het oogpunt van het Openbaar Ministerie. Helena De Ridder (Clara Cleymans) is advocaat in Gent en gooit het roer helemaal om: ze wordt openbaar aanklager. De procureur maakt zich zorgen om de motieven van Helena. Want zet ze haar goedbetaalde baan op om de maatschappij ten dienen of is ze bezig aan een persoonlijke kruistocht?

Elke aflevering wordt een misdaaddossier van begin tot het einde gevolgt: van aanklacht tot veroordeling. Helena de Ridder moet niet alleen voor sluitend bewijs zorgen in de rechtzaal, maar ook voor een rechtvaardige straf. Dat is niet makkelijk want niet alles is zwart-wit.

De Ridder is vanaf 28 oktober elke woensdag om 22:05 te zien op NPO1

Lees ook:

Redactie