Maffiaserie Gomorra op Canvas te zien

GomorraVanaf woensdag 28 oktober is de Italiaanse maffiaserie Gomorra te zien bij het Belgische Canvas. De serie is het vervolg op de gelijknamige film uit 2008 gebaseerd op het boek van een journalist en infiltrant. Gomorra telt 12 afleveringen en inmiddels is er een tweede seizoen besteld.

In grote delen van Nepels en omgeving wordt de drugsdistributie gecontroleerd door de familie Savastano met de hulp van een aantal kleine bendes en handlangers. Aan het hoofd staat de slimme, sluwe en meedogenloze Don Pietro Savastano (Fortunato Cerlino). Als een conflict met de rivaliserende clan van Salvatore Conte (Marco Palvetti) uit de hand loopt geeft Pietro opdracht aan zijn rechterhand Ciro (Marco D’Amore) en zijn mentor Attilio (Antonia Milo) om Conte een lesje te leren, maar dat gaat niet zoals ze dachten en dan breken er moeilijke tijden aan voor de familie.

Hulp van zoon en opvolger Genny (Salvatore Esposito) hoeft hij niet te verwachten. Hij is gek op macht, maar heeft niet de intelligentie en het karakter van zijn vader. Moeder Immacolata (Maria Pia Calzone) ziet zich genoodzaakt als moeder van de familie om een grotere rol te spelen in de clan. En dan is er ook nog iemand in de schaduw die de macht in de clan wil grijpen.

Het eerste seizoen van Gomorra is vanaf woensdag 28 oktober van maandag tot en met donderdag om 23:30 op Canvas te zien.
Gemist of nog een keer kijken? Vanaf 31 januari 2016 is de serie op NPO3 te zien.

Lees ook:

Redactie