Vechtsportserie Vechtershart bij NPO3

VechtershartVanaf zondag 22 november is de Nederlandse serie Vechtershart te zien bij BNN op NPO3. Het eerste seizoen telt acht afleveringen.

In Vechtershart volgen we Nick Roest (Waldemar Torenstra), een voormalig K1-kampioen die ook wel The Sledgehammer wordt genoemd. Hij heeft een beetje moeite om zijn agressie te beheersen en heeft daarvoor vier jaar in de gevangenis gezeten. Maar nu wil hij een comeback maken in de vechtsport. Hij wil dit doen in de sportschool van zijn vader en wil dan ook door hem getraind worden.Zijn vader John (Johan Leysen) zit daar niet zo heel erg op te wachten, Hij is de oprichter en eigenaar van Sportschool Roest en is een meedogenloze trainer die kampioenen aflevert. Het botert niet zo tussen hem en zijn zonen Nick en David. David (Benja Bruijning) is de halfbroer van Nick met een vechtersmentaliteit. Hij is de eerste die een dreun uitdeelt en dat komt het goed van pas in de rechtszaal, hij is een advocaat die zo graag een kick wil voelen dat hij zijn hand niet omdraait voor wat coke of speed. David zijn vriendin is Bodil (Loes Haverkort) die iets beter haar grenzen kent als ze coke doet.

Nick zijn ex, Selma (Imanuella Grives) is kampioen kickboksen, maar ook moeder van hun zoon Luka. Ze is nogsteeds kwaad op hem dat ze hen vijf jaar geleden in de steek heeft gelaten. Als hij weer terugkomt komen er toch weer oude gevoelens naar boven. Ze runt samen met John de sportschool, maar het liefst wil ze de sportschool overnemen samen met haar nieuwe vriend Jerry (Werner Kolf). Hij is een atletische vechter met grote ambities en hij is de vaderfiguur voor Luka. Jerry handelt in voedingssupplementen en ook in XTC wat stukken beter verdiend.

Andere personages zijn vechtsportpromotor Sjoerd (Peter Paul Muller) heeft een grote passie voor de sport, maar hij is ook een echte zakenman die de nieuwe K1 wil neerzetten. In de sportschool loopt ook trainer Rudy (Kenneth Herdigein) rond, de vertrouweling van John en de enige die hem durft tegen te spreken. Rino (Henk Poort) is een sluwe crimineel die David Roest als advocaat is, niet in de minste plaats omdat David nogal makkelijk te manipuleren is. Televisiepresentatrice Kirsten (Kimberley Klaver) duikt ook op, ze houdt van aandacht en ze had ooit een relatie met Nick, maar toen hij de gevangenis in ging was hij niet meer zo interessant en kreeg ze een relatie met een voetballer.

Vechtershart is vanaf zondag 22 november om 20:25 te zien op NPO3

Lees ook:

Redactie