The Mortal Instruments wordt een serie

Afgelopen jaar verscheen er een film van The Mortal Instruments, deze was niet heel succesvol, dus vervolgfilms zitten er niet in. Maar de fans hoeven niet te treuren, want er verschijnt een televisieserie, als het aan de producent ligt. De boeken zijn in het Nederlands vertaald als Kronieken van de Onderwereld.

Hoewel het nog niet helemaal zeker is heeft producent Constantin Film alvast Ed Dector ingehuurd als hoofdschrijver van de serie die waarschijnlijk volgend jaar in productie gaat. Dector heeft eerder geschreven voor Helix, Unforgettable en The Client List. Het project heeft nog geen televisiezender gevonden die het wil uitzenden.

Volgens de producent is het logisch om de boeken als serie te verfilmen, want in de film moesten ze best veel uit het boek schrappen. In de serie is er dus ruimte om nog dieper in de wereld met schaduwjagers in te gaan.  De producent wil het niet alleen houden bij een serie van The Mortal Instruments, het bedrijf heeft ook plannen voor een serie gebaseerd op Perfume: The Story of a Murderer en Resident Evil.

Lees ook:

Redactie