web analytics

The Boys spin-off Gen V bij Prime Video

Vanaf vrijdag 29 september is bij Prime Video de Amerikaanse superheldenserie Gen V te zien. De serie is een spin-off van The Boys. Het eerste seizoen telt acht afleveringen.

De serie speelt zich op de Godolkin Universiteit, een prestigieuze universiteit exclusief voor superhelden waar de studenten trainen om de nieuwe generaties helden te worden. Naast het typische studentenleven met feestjes en jezelf vinden komen ze in nogal explosieve situaties terecht. Ze strijden allemaal om populariteit en goede cijfers en met superkrachten staat er ineens veel meer op het spel.

We volgen Marie Moreau (Jaz Sinclair) die haar eigen bloed als wapen kan gebruiken. Ze wil zichzelf graag bewijzen, maar komt terecht in een mysterie wat haar plannen door de war schopt. Er blijkt namelijk iets groots en sinister op de school aan de hand en dan moet blijken of de studenten de held of de slechterik van het verhaal zullen zijn. Emma Meyer (Lizze Broadway) is de kamergenoot van Marie en is naief en onzeker. Ook bij het mysterie betrokken is Andre Anderson (Chance Perdomo) die magnetische krachten heeft en zijn toekomst is een stuk onzekerder geworden. Zijn beste vriend is Luke Riordan (Patrick Schwarzenegger), de Golden Boy en de best presterende student op de universiteit. Hij kan zijn lichaam in brand zetten.

De rivaal van Luke is de genderwisselende Jordan Li (Derek Luh en London Thor), de mannelijke kant is onverwoestbaar terwijl de vrouwelijke kant vuurballen kan schieten. De vriendin van Golden Boy is Cate Dunlap (Maddie Phillips), die iedereen die ze aanraakt kan controleren. De enige zonder krachten op de school is Indira Shetty (Shelley Conn), die een expert is in superhelden psychologie.

Gen V is vanaf 29 september elke vrijdag te zien bij Prime Video. De laatste aflevering van het seizoen verschijnt 3 november.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven