Spoilers voor The Vampire Diaries in 2015

The Vampire DiariesGisteravond werd in de Verenigde Staten de midseason-finale uitgezonden van The Vampire Diaries. Zoals gebruikelijk gebeurde er weer een hoop en bedenker en producent Julie Plec heeft op haar twitter alvast wat hints gegeven van wat we kunnen verwachten van het tweede deel van het zesde seizoen.

In het eerste deel van het zesde seizoen ging het over de Gemini-coven. Liv (Penelope Mitchell) en Luke (Chris Brochu) horen in die coven, maar ook Jo (Jodi Lyn O’Keefe) die weer de tweelingzus is van Kai (Chris Wood) die bij Damon (Ian Somerhalder) en Bonnie (Kat Graham) opgesloten zat in 1994. Julie Plec maakte bekend dat er geen ontkomen aan is: er komt een merge aan, maar welke heksen? Over Bonnie gesproken, ze zal haar verjaardag vieren en ze keert terug uit 1994, maar wanneer en hoe het haar veranderd heeft dat weten we niet.

Ook krijgen we een paar flashbacks, zo krijgen we een jonge Caroline (Candice Accola) te zien en een jonge Stefan (Paul Wesley), maar ook Damon in 1858, een paar jaar voordat hij een vampier werd. Verder zullen we ook de echte Sarah Salvatore ontmoeten. Ook zal er nog bloed vloeien (maar dat is niets nieuws natuurlijk) en zullen er meerdere personen dood gaan. In het tweede deel van het zesde seizoen zal er veel gezoend worden, is er een nieuw koppel, gaat er een koppel uit elkaar en komt er een koppel weer bij elkaar. Alaric (Matt Davis) zal echt heel erg verliefd worden, ontmoet Enzo (Michael Malarkey) een meisje en krijgt Elena (Nina Dobrev) een voorstel dat haar leven kan veranderen. Caroline onderzoekt wat je kan doen met vampierbloed (dat zal wel zijn om haar moeder te redden lijkt me) Verder komt Matt (Zach Roerig) achter zijn roeping en gaat Tyler (Michael Trevino) een beslissing nemen namens zijn vriendin. Daarnaast is er ook nog nieuws over Jeremy (Steven R. McQueen), hij schrijft zich in bij de kunstacademie. Dat klinkt raar, een vampierjagende kunstenaar met armen waar een ieder jaloers op is, maar in het eerste seizoen was Jeremy al lekker bezig met tekenen.

The Vampire Diaries keert in de Verenigde Staten terug op 22 januari 2015 met de aflevering “Woke Up With a Monster” die geregisseerd is door Paul Wesley

Lees ook:

Redactie