web analytics

Scifi-serie Foundation bij Apple TV+

FoundationVanaf vrijdag 24 september is bij Apple TV+ de science fiction serie Foundation te zien. Het eerste seizoen telt tien afleveringen en is gebaseerd op de boeken van Isaac Asimov.

De serie volgt Hari Seldon (Jared Harris) een wiskundig genie die ontdekt dat als de mensheid niet van koers veranderd het Galactische Keizerrijk zal vallen en we een periode van 30.000 jaar van barbaarse samenleving krijgen voordat er een tweede keizerrijk komt. Maar dan ontdekt hij ook een alternatief pad dat er voor zorgt dat die barbaarse periode maar duizend jaar zal duren als bepaalde criteria worden gehaald.

Het plan van Seldon is in ieder geval om een Foundation op te zetten, een groep van de grootste levende wetenschappers, techneuten en geschiedschrijvers, zodat die aan een encyclopedie kunnen werken waarin alle wijsheid van de wereld tot dan toe opgeschreven kan worden. Een jonge wiskundige, Gaal Dornick (Lou Llobell), is waarschijnlijk de enige die het werk van Seldon begrijpt en is dan ook cruciaal om dit plan te laten slagen.

De huidige heersers zijn niet bepaald gelukkig met zijn voorspelling dat hun heerschappij ten einde komt en zij verbannen Seldon met zijn foundation dan ook naar Terminus een bijna onleefbare planeet die lichtjaren weg is van Trantor, de planeet waar het machtscentrum van het keizerrijk zit.

Foundation is vanaf 24 september elke vrijdag te zien bij Apple TV+

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven