Salamander seizoen 2 bij één en Videoland

SalamanderVanaf zondag 7 januari is bij één het tweede seizoen van de Belgische misdaadserie Salamander te zien. In Nederland is de serie een dag later wekelijks bij Videoland te bekijken. De serie telt tien afleveringen.

Het is vijf jaar na het einde van het eerste seizoen en hoofdinspecteur Paul Gerardi (Filip Peeters) woont nog altijd met Patricia Wolfs (Tine Reymer) op kasteel Wolfs. Hun dochters Sofie (Violet Braeckman) en Nicola (Emilie Van Nieuwenhuyze) zitten op de universiteit. In dit tweede seizoen wordt een politieke balling uit het mini-staatje Kitangi (wat ooit een Belgische kolonie was) vermoord. En deze moord trekt Paul langzaam maar zeker in het moeras van een samenzwering die draait om het bezig van de diamantmijnen in Kitangi.

Het spoor leidt naar de Minnebach Pricate Investment Bank in Brussel. Deze bank is met drie buitenlandse banken de geldschieter van het rebellenleger dat onder leiding van Generaal Bombè op bloedige wijze de macht in Kitangi aan het grijpen is met als inzet twee diamantmijnen. Als Bombé president is zullen de banken miljarden euro’s verdienen over de rug van duizenden onschuldige slachtoffers. Maar er is een film waarop Bombé te zien is terwijl hij deelneemt aan een moordpartij. En deze film is het land uitgesmokkeld door een Belgische piloot: Marc Jopart, de overleden echtgenoot van Patricia. De jacht op deze film brengt het leven van Paul en zijn gezin in gevaar zeker als Minnebach en zijn entourage hun pijlen richten op de dochters Nicola en Sofie.

Het tweede seizoen van Salamander is vanaf 7 januari elke zondag om 21:35 te zien bij één.

Vanaf maandag 8 januari is dit seizoen wekelijks te zien bij Videoland.

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *