web analytics

Review: Arrow seizoen 6

ArrowHet vijfde seizoen van Arrow was erg goed, dus alle fans hadden veel hoop voor het zesde seizoen. En dat seizoen begon goed, maar daarna zakte het wat in om toch wel goed te eindigen. Het was dus een seizoen met hoogte- en dieptepunten en een seizoen waar we afscheid moesten nemen van twee karakters.

Samenvatting

In het zesde seizoen zien we hoe de groep van het eiland vertrekt, John Diggle (David Ramsey) krijgt een blessure aan zijn arm, Thea (Willa Holland) raakt in een coma en Dinah (Juliana Harkavy) en Quentin (Paul Blackthorne) worden aangevallen door Black Siren (Katie Cassidy) die van het eiland wordt gered door iemand die voor Cayden James (Michael Emerson) werkt. Oliver (Stephen Amell) moet kiezen tussen zijn rol als Green Arrow en die als vader voor William (Jack Moore). Als er een foto van Oliver als Green Arrow wordt gelekt komt er een FBI-onderzoek onder leiding van Samandra Watson (Sydelle Noel). Oliver besluit dan ook te kiezen voor William en dat John Green Arrow wordt. Dan duikt Slade (Manu Bennett) op en hij heeft de hulp van Oliver nodig om zijn zoon Joe te zoeken. Ze vinden hem en die laat weten nog een broer te hebben waar Slade nu zelf naar op zoek gaat. Dinah komt er rond die tijd achter dat Vigilante haar oude partner Vincent Sobel (Johann Urb) is, die nu een metahuman is geworden. Hij blijkt samen te werken met Cayden James die een team heeft samengesteld, waaronder Vincent, Black Siren, de Russische Anatoli Knyazev (David Nykl) en Ricardo Diaz (Kirk Acevedo). Als John gewond raakt neemt Oliver weer zijn taak over als Green Arrow en trouwt hij met Felicity (Emily Bett Rickards). Dan blijkt dat Rene (Rick Gonzalez) onder druk is gezet om te getuigen tegen Oliver zodat hij zijn dochter weer kan zien. Nadat Rene tegen de opdracht van Oliver ingaat vertrekt Rene bij Team Arrow. Ook Curtis (Echo Kellum) en Dinah vertrekken en beginnen samen een team.

Het blijkt dat Cayden James bezig was met zijn vendetta tegen de stad en Oliver omdat Oliver zijn zoon zou hebben vermoord. Maar het was juist Diaz die dat had gedaan en hij vermoord Cayden James. Ondertussen wil Dinah wraak nemen op Black Siren die Vincent heeft vermoord, maar zij wordt gered door Quentin die in haar zijn Laurel ziet. Ze gebruikt dit om naar buiten te treden als Laurel Lance die een paar jaar lang gevangen is gehouden. Het team krijgt ook bericht dat Diaz Roy Harper (Colton Haynes) ergens vasthoud en dat zorgt er voor dat Thea haar Speedy-pak weer aantrekt en hem weet te redden. Nyssa (Katrina Law) verschijnt daarna ook en zegt dat er nog een Lazarus Pit is. Roy, Thea en Nyssa vertrekken samen om deze te vernietigen. Ondertussen krijgt Diaz steeds meer invloed in de stad, hij heeft verschillende agenten en het hoofd van de politie op zijn loonlijst staan. Hij wil ook deel uitmaken van de criminele groep The Quadrant en dat lukt hem dan ook als hij de plek inneemt van de man die hij vermoord. Als de rechtszaak tegen Oliver komt betaald hij ook de rechter, maar het team is hem te slim af. Als daarna Black Siren tegen hem keert neemt Diaz haar gevangen en valt hij Team Arrow aan. Oliver ziet zich genoodzaakt om zich te melden bij de FBI zodat hij hulp heeft om zijn stad te beschermen. Tijdens het laatste gevecht vangt Quentin een kogel op voor Black Siren en hij overlijd later in het ziekenhuis. De lijst met corrupte agenten en ambtenaren kan worden ontcijferd en de stad is weer vrij. Maar Diaz weet te ontkomen en Oliver spreekt publiekelijk uit dat hij de Green Arrow is en wordt gearresteerd door de FBI en wordt hij naar een strenge gevangenis gebracht.

Oliver Queen in Arrow seizoen 6

Recensie

Het seizoen begon best aardig, al was het natuurlijk wel een beetje zwak dat alleen Merlyn en de moeder van William de cliffhanger van het vijfde seizoen niet overleefde. In de eerste afleveringen is Diggle nog de Green Arrow, maar je weet dat het maar tijdelijk is. Maar het geeft ons wel twee leuke Slade-afleveringen waar Oliver met hem op zoek gaat naar de zoon van Slade die in de gevangenis zit. Slade is nog steeds een erg goed personage, dus het was mooi om hem weer te zien en het was eigenlijk een mooi afscheidsverhaal, want ik gok dat we hem niet meer gaan zien. In het eerste deel hebben we ook nog de hele verhaallijn van ‘Oliver is de Green Arrow’ en dat hebben we nu wel gehad, dat was prima in de eerste seizoenen, maar nu voelt het wel als een herhaling van zetten, al is het wel goed dat het aan het einde seizoen nog een keer terugkwam en nu eindelijk iedereen weet dat Oliver de Green Arrow is, hoeven we deze verhaallijn nooit meer te zien.

De afleveringen in het midden van het seizoen waren een stuk minder. We kregen de strijd van het nieuwe Team Arrow tegen het Originele Team Arrow en dat was gewoon vervelend. Het zorgde er in ieder geval voor dat Dinah, Curtis en René onsympathiek werden en dat is gewoon jammer. Er moest immers een reden gevonden worden waarom ze Oliver niet konden vertrouwen. Verder kregen we ook de onthulling wie Vigilante was, dat bleek Vincent Sobel te zijn. Ook niet echt heel spectaculair, en die werd dus ook nog eens vermoord door Black Siren. Hierdoor kon Dinah afleveringen achter elkaar roepen dat ze wraak wilde nemen voor Vince. Maar de Black Siren vs Black Canary-strijd is nooit echt goed van de grond gekomen. Aan het eind van het seizoen gaat het niveau van de serie weer wat omhoog, het helpt blijkbaar als ze naar het eind van het seizoen kunnen toewerken.

In het eerste deel van het seizoen is Cayden James de grote vijand, maar eerlijk is eerlijk, heel bijzonder is hij niet. Gelukkig heeft hij wel een team om zich heen verzameld en je had dus de verwachting dat elk teamlid van Arrow dan zijn eigen vijand zou krijgen, maar er gebeurde iets verrassend: Diaz vermoorde James en nam zijn rol over. Daarna was zijn doel simpel: geld verdienen door Star City zijn stad te maken. Heel verfrissend om een soort straatcrimineel die de stad overneemt door iedereen te betalen als slechterik te hebben, hij wilde de stad niet eens kapot hebben, ook eens fijn voor de inwoners. Aflevering 19, The Dragon, ging wat dieper op Diaz in en dat was ook nodig. We krijgen een kijkje in zijn jeugd waar hij werd gepest en later kregen we denk ik de meest gruwelijke scène van de serie, hij stak zijn pester levend in brand. Het zorgt eindelijk voor ontwikkeling in het karakter en ik ben dan ook benieuwd wat ze met hem van plan zijn in het zevende seizoen.

Een andere verhaallijn waar we het hele seizoen zoet mee waren was hoe Black Siren, de Earth-2 versie van Laurel van misdadiger naar een goed persoon en dat ging met horten en stoten. Quentin hielp haar om goed te worden, maar iedere keer leek ze terug te keren naar of Cayden James of naar Ricardo Diaz waar ze doodsbang voor was. Maar uiteindelijk lijkt de meter toch iets meer naar een goed persoon uit te slaan en wist ze ook op te staan tegen Diaz. Als ze haar als een echte antiheld houden is het goed, als ze maar niet teveel terugvallen naar haar criminele verleden krijgt.

Dit seizoen was het laatste van Quentin Lance, wat wel jammer is want er had nog genoeg met hem kunnen gebeuren eigenlijk. Hij heeft eindelijk een soort van zijn dochter weer terug, die hij naar de goede kant heeft geholpen en dat was het dan, het had mij wel leuk geleken hoe hij als burgemeester van Star City zou zijn, maar dat mocht dus niet zo zijn. Thea ging ook weg, ze was dit seizoen al bar weinig te zien. Eerst lag ze in coma en nadat ze wakker werd ging ze er al snel weer vandoor met Roy en Nyssa. Het afscheid was prima gedaan, ze had in ieder geval iets te doen, iets wat al heel lang niet meer gebeurde dus het is op zich wel goed dat Thea de serie verlaat, al is het wel jammer dat nu de hele familie Queen is vertrokken, iets wat vooral in het begin van de serie wel een grote rol speelde.

Al met al is het best een redelijk seizoen, er zaten echt genoeg leuke dingen in en volgend seizoen krijgen we opnieuw Diaz wat ook wel weer leuk is. Vooral door de laatste reeks afleveringen hebben ze dit seizoen opgehaald en als ze die lijn kunnen doorzetten gaan we een goed zevende seizoen tegemoet.

Serie: Arrow – seizoen 6
Afleveringen: 23
Jaar: 2017-2018
Acteurs: Stephen Amell, David Ramsey, Willa Holland,Emily Bett Rickards, Echo Kellum, Rick Gonzalez, Juliana Harkavy, Katie Cassidy, Paul Blackthorne, Audrey Marie Anderson, David Nykl, Michael Emerson, Johann Urb en Kirk Acevedo
Cijfer: 7

Wat vind jij van het zesde seizoen van Arrow? Laat hieronder je mening achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven