Resurrection: de nieuwe serie op SBS6

Resurrection

Vanavond begint SBS6 met het uitzenden van de Amerikaanse serie Resurection. Deze serie gaat over mensen die levend opduiken die jaren dood zijn geweest. De serie is gebaseerd op het boek De Teruggekeerden van Jason Mott. In Amerika begon de serie in maart 2014 met 14 miljoen kijkers en telde het eerste seizoen acht afleveringen, waarbij de seizoenfinale ruim 8 miljoen kijkers trok.

De serie volgt de inwoners van de stad Arcadia waarvan de levens op hun kop staan als hun overledene terugkeren van de dood, zonder dat ze ook maar iets ouder zijn geworden en geen herinneringen hebben van de tijd dat ze zijn overleden. Resurrection begint als Jacob Langston (Landon Giminez) een acht jarig jongetje die in 1982 is verdronken en ruim dertig jaar later in China wordt gevonden. De nu nogsteeds achtjarige Jacob wordt naar Amerika gebracht door immigratie-agent Marty Bellamy (Omar Epps) en hij brengt hem ook naar zijn ouders Henry (Kurtwood Smith) en Lucille (Frances Fisher). Terwijl zij proberen Jacob weer een plek te geven in hun leven is de terugkeer voor Sheriff Fred Langston (Matt Craven) en zijn dochter Maggie (Devin Kelley) de start van een hernieuwde zoektocht naar antwoorden over het verdrinken van hun vrouw en moeder die verdronken zou zijn toen ze Jacob uit de rivier wilde redden.

Maar Jacob is niet de enige die weer levend opduikt. Zo keert ook Caleb Richards (Sam Hazeldine) weer terug nadat hij was overleden aan een hartaanval, zijn zoon en dochter zijn nogal verdeeld in hun reactie op zijn terugkomst. Caleb zelf gaat weer verder met zaken waar hij voor zijn dood ook al mee bezig was. Ook pastoor Tom Hale (Mark Hildreth) krijgt te maken met de teruggekeerden. Zo was hij in zijn jeugd bevriend met Jacob en keert ook zijn verloofde Racheal (Kathleen Munroe) weer terug.

SBS gaat vlot door het seizoen heen, met elke maandag een dubbelaflevering. De eerste twee afleveringen worden op 6 oktober om 20:30 uitgezonden op SBS6.

Lees ook:

Redactie