Remake van slavernijserie Roots bij RTL4

RootsVanaf zondag 4 september is bij RTL4 de vier-delige serie Roots te zien. De serie is een remake van de gelijknamige serie die in 1977 werd gemaakt en is gebaseerd op het boek van Alex Haley.

In de eerste aflevering is het 1770 en zien we hoe Kunta Kinte (Malachi Kirby) een Mandinka-strijder is in Gambia. Maar dan wordt hij gevangen genomen door de Koros en wordt hij met leden van de Kinte-familie verkocht aan slavenhandelaars voor wapens. In Virginia wordt hij verkocht aan John Waller (James Purefoy) die een tabaksplantage heeft. Hij noemt Kunta voortaan Toby en zegt dat de muzikant Fiddler, eigenlijk Henry, (Forest Whitaker) voor hem zal zorgen.

In de tweede aflevering is het enkele jaren later tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkdsoorlog en weet Kunta te ontsnappen en vecht hij voor het Britse leger. Daarna wordt hij naar Dr William Waller (Matthew Goode) gestuurd samen met Fiddler. Hij trouwt daar Belle (Emayatzy Corinealdi) en krijgen een dochter: Kizzy (Saniyya Sidney).

Kizzy (Emyri Crutchfield) groeit op als een slimme meid en de nicht van Dr. Waller, Missy (G. Hannelius) leert haar dan ook in het geheim hoe je moet lezen. Ze wordt verliefd op een andere slaaf: Noah (Mandela Van Peebles) Als er een storm komt zien ze kans om te ontsnappen, maar ze worden gepaks en Kizzy wordt verkocht aan Tom Lea (Jonathan Rhys Meyers) in North Carolina.

In de derde aflevering zien we hoe Tom Lea de jonge George (Jaylin Ogle) traint hoe hij vechtende kippen kan trainen. George wil de wereld zijn en zijn moeder Kizzy (Anika Noni Rose) vindt het eigenlijk maar niets dat hij zoveel tijd zonder har doorbrengt. Gedurende de jaren wordt George (Regé-Jean Page) een behendige fokker van kippen en hij levert dan ook veel geld op. George trouwt met Matilda (Erica Tazel) en hebben verschillende kinderen. Als de vrijheid voor George dichtbij is gaat het mis en wordt hij naar Engeland gebracht.

In aflevering vier staan we aan de vooravond van de Amerikaanse Burgeroorlog en wordt George vrijgelaten door zijn Britse meester en keert hij terug naar Amerika. Hij spoort Matilda op die nu wekt voor Benjamin Murray (Wayne Pére). Hij laat George bij zijn vrouw wonen op de plantage, iets tegen de zin van zijn zoon Frederick Murray (Lane Garrison) die verloofd is met Nancy Holt (Anna Paquin). De zoon van George, Tom (Sedale Threatt Jr.) vindt dat zijn vader hem verlaten heeft en wil niets met hem te doen hebben. Als de Oorlog uitbreekt vertelt Nancy Tom dat ze een spion is en vraagt ze zijn hulp. Ook George en Cyrus (T.I.) gaan bij de Union Army en doen mee aan de slag van Fort Pillow. Als zij samen met Tom terug gaan naar de Murrayplantage blijkt dat de slaven zijn bevrijd.

Roots is vanaf 4 september elke week om 20:00 te zien bij RTL4

Lees ook:

Redactie