Politieserie Noord-Zuid bij NPO1

Noord-Zuid

Foto: KRO


Het nieuwe jaar gaat goed beginnen, de KRO zendt op NPO1 een nieuwe politieserie uit: Noord-Zuid. De hoofdrol is voor Ariane Schluter die de Amsterdamse rechercheur Dana van Randwijck speelt.

Na de scheiding van Wouter (Reinout Bussemaker) na een huwelijk van 19 jaar verhuist ze van Amsterdam-Zuid naar Amsterdam-Noord met haar dochter Roos (Lobke de Boer) en alsof haar leven niet genoeg op haar kop staat komt ze ook in contact met Marco (Steye van Dam), haar halfbroer waar van ze het bestaan niet van wist. Wouter woont inmiddels samen met zijn nieuwe vriendin Nanouk (Katja Römer-Schuurman), een typische Oud-Zuid vrouw. Ze pakt haar leven weer op, maar dat is niet makkelijk als teamleider van het rechercheteam. Het team bestaat uit Steven (Juda Goslinga), de rechterhand van Dana die in een depressie is geraakt nadat zijn vriendin Amber het twee jaar geleden heeft uitgemaakt. De Rotterdamse Dennis (Steven Laureij) doet geen gekke dingen en is daarom ook nooit in de fout gegaan, zijn vrouw en jonge zoontje beteken alles voor hem. De jonge rechercheur Günay (Meral Polat) maakt het team compleet. Ze ziet zichzelf later als teamleider en ziet Dana dan ook als haar grote voorbeeld. Plesman (Hans Kesting) is de baas van Dana die uiteindelijk bepaalt hoe zij en haar team werken, maar hij vertrouwt haar en probeert haar niet voor de voeten te lopen al kan hij haar weleens eigenwijs vinden. Een ander die Dana weleens eigenwijs vind is Veronique (Ghislaine Pierie), de Officier van Justitie. Zij wil bewijzen, want met intuïtie kan ze niets in de rechtzaal. Dana flirt in het begin van het seizoen met de strafpleiter Saïd (George Elias Tobal), maar hij ontpopt zich langzaam maar zeker tot een nietsontziende opponent.

In de eerste aflevering, Elsie, worden er twee lichamen gevonden. De achttienjarige Elsie wordt hangend aan een bouwkraan gevonden. Haar vriendje Goran kijkt vanuit de kraan toe op het lichaam, hij heeft zichzelf door het hoofd geschoten en een briefje achtergelaten. Als Dana de ouders van Elsie op de hoogte brengen is de moeder in shock, ze gelooft nooit dat Goran dit zou doen. Dana denkt dat de moeder gelijk heeft, niet alleen vanwege haar intuïtie, maar ook omdat er kleine dingen zijn die niet lijken te kloppen. Deze dubbelmoord wordt gedurende het seizoen van tien afleveringen opgelost terwijl er elke week ook losse zaken opgelost worden. Zo zijn de buren van Dana er van overtuigd dat er een pedofiel in de buurt woont en dreigt de situatie uit de hand te lopen, neemt een juwelier na tal van inbraken het recht in eigen hand en krijgt het team te maken met een Syrië-ganger.

Noord-Zuid is vanaf vrijdag 2 januari te zien om 20:30 op NPO1

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *