Politieke thriller The Secret State op NPO2

The Secret StateVanaf 31 augustus zendt de VARA de Britse politieke thrillerserie The Secret State uit op NPO2. De serie bestaat uit vier afleveringen.

In Groot-Brittannië vindt de grootste chemische ramp plaats uit de geschiedenis: een fabriek van het Amerikaanse petrochemische bedirjf Petrofex ontploft. Er zijn negentien doden te betreuren en 94 gewonden. Het bedrijf zou het niet zo nauw hebben genomen met de regels. De Britse premier Charles Flyte is op dat moment in de Verenigde Staten en eist meteen opheldering van het bedijrf waarna de directeur hem verzekert dat de schade wordt goedgemaakt. Flyte vliegt dus met een goede boodschap naar huis, maar het vliegtuig verongelukt op mysterieuze wijze.

Vicepremier Tom Dawkins (Gabriel Byrne) probeert de waarheid boven water te krijgen, maar krijgt tegenwerking van verschillende ministers. De waarheid kan beter wachten, want de verkiezingsperiode komt eraan. Tom Dawkins wil toch de waarheid te weten komen en komt er dan achter dat er een samenzwering in de poltiek is, en dan maakt hij ook nogeens machtige vijanden als hij achter de corrupte bankier Sir Michael Rix (Anton Lesser) aan gaat.

The Secret State wordt uitgezonden vanaf maandag 31 augustus om 23:00 op NPO2.

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *