web analytics

Politieke serie De Fractie bij NPO2

De Fractie
Vanaf maandag 12 januari is op NPO2 de Nederlandse politieke dramaserie De Fractie te zien. In deze dramaserie volgen we de fractie van de VPN, een fictieve partij, in het politieke Den Haag van nu. Fictie en werkelijkheid lopen dus door elkaar. De serie kent tien afleveringen van dertig minuten.

De Fractie begint met Tim Snel (Joris Smit), die is overgestapt naar de VPN, Vrijzinnige Partij Nederland, een partij met nu dus zeven zetels in de Tweede Kamer. Hij is een jonge en ambitieus kamerlid met een ideaal: geen inkomstenbelasting meer in Nederland. Bij zijn partij kreeg hij geen voet aan de grond, dus bood de VPN hem een kans. Hij stapte dus over naar de VPN. De partijleider is Jan Leusingh (Han Kerckhoffs) die een eigen geheim heeft waardoor hij niet in de fractie zit, maar als partijleider heeft hij alle touwtjes in handen. Hij haalt Tim binnen bij VPN als woordvoerder Financiën zonder dat aan fractieleider Marise Collee (Sandra Mattie) te laten weten. Niet iedereen in de fractie zit dus op Tim te wachten, maar wel fractielid Dara Westerman (Nadia Amin) die over ICT en Economische Zaken gaat. Zij ziet in hem een echte soulmate. Tijn Docter speelt de rol van Vincent Capteijn, de spindoctor van de partij die meer met Marise dan met Jan door een deur kan.

Elke aflevering heeft een eigen politiek thema, zo gaat de eerste aflevering over gasboringen in Groningen en er zullen afleveringen zijn over het onderwijs, wietteelt en de zorg,

De Fractie is vanaf maandag 12 januari om 21:15 op NPO2 te zien.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven