web analytics

Nostalgie: Medisch Centrum West bij ONS

Medisch Centrum WestHet was de grote hit op de Nederlandse televisie in de jaren 80: Medisch Centrum West. TV-zender ONS zendt nu opnieuw het eerste seizoen uit. Dit seizoen telt dertien afleveringen.

In de serie volgen we de artsen, verpleegsters en patiënten in het Zuiderzee Ziekenhuis. In de eerste aflevering zien we dat een oude patiënt euthanasie wil plegen, maar het afdelingshoofd wil daar niets van weten. Arts Jan van de Wouden (Marc Klein Essink) ontdekt dat er iets met zijn testikels is, hij is onvruchtbaar. Maar net op hetzelfde moment vertelt verpleegster Ingrid (Annemieke Verdoorn) dat ze zwanger van hem is. Iets wat verpleger Herman (Joep Sertons) niet helemaal goed vindt, wat zij hadden een relatie en hij wil hen dan ook uit elkaar hebben. Maar dat is niet de enige strijd die Jan van de Woude heeft, hij is ook in een strijd verwikkelt met dokter Eric Koning (Rob van Hulst) om de functie ‘chef de kliniek’.

Medisch Centrum West is vanaf 6 april elke donderdag om 22:30 te zien bij ONS. Een herhaling is elke vrijdag om 16:30 te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven