Nederlandse serie Voetbalmaffia bij NPO3

voetbalmaffiaVanaf zondag 5 november is bij NPO3 de Nederlandse serie Voetbalmaffia te zien. De serie telt acht afleveringen.

Voetballer Johnny de Graaf (Chiem Vreeken) leeft zijn Italiaanse droom: Hij speelt voor een Italiaanse club en woont met zijn vrouw Renate (Sallie Harmsen) en hun zoontje Sven in een mooie villa. Maar na een slechte periode en een conflict met de voorzitter wordt hij op de transferlijst gezet. Langzaam verzeilt hij in de louche onderwereld van de sport, raakt hij de controle over zijn leven kwijt en maakt hij keuzes die niets te maken hebben met de liefde voor voetbal. Alles wat hij doet pakt verkeerd uit en hoe kan hij ontsnappen uit de greep van het criminele goknetwerk.

Maar dan krijgt hij hulp. Cultureel attaché Gwen Hulscher (Maryam Hassouni) van de Nederlandse ambassade in Thailand. Zij is belast met de organisatie van een groot voetbaltournooi. Als haar broer Floris (Mingus Dagelet) tijdens een bezoek in Bangkok verdwijnt gaat ze naar hem op zoek en ontdekt dat het Aziatische bedrijfsleven een dubbelrol speelt met hun tentakels reiken ze tot ver in de voetballerij. Floris zorgt er namelijk voor dat het niet te achterhalen was dat een Belgische keeper op zijn eigen wedstrijden gokte, maar het goksyndicaat kwam er toch achter en daar zijn voor hem alle problemen begonnen.

Voetbalmaffia is vanaf 5 november elke zondag om 20:25 te zien bij NPO3

Lees ook:

Redactie