web analytics

Miniserie Elvis – The Early Years bij ONS

Elvis The Early YearsOp dinsdag 1 en 8 juni is bij ONS de miniserie Elvis – The Early Years te zien.

In de serie volgen we Elvis (Jonathan Rhys Meyers) van zijn jeugd in het begin van de jaren 50 tot aan zijn eerste stappen in de muzikale wereld, zijn bijna ondergang tot zijn comeback in 1968.

We zien Elvis in Memphis als hij zichzelf zoekt, hij wordt van school gestuurd door zijn kleding en zijn haar. Hij zoekt zijn vertier in zwarte kerken en nachtclubs waar hij zich aangetrokken voelt tot de bluesmuziek. Zijn ouders, Vernon (Robert Patrick) en Gladys (Camryn Manheim) hebben het niet breed en Elvis werkt als chauffeur, maar hij droom er van om te zingen bi de Sun Records studio van Sam Phillips (Tim Guinee). Uiteindelijk krijgt hij de kans om een liedje op te nemen, en als hij That’s All Right, Mama zingt is de rock ‘n’ roll geboren.

Al snel maakt Elvis het publiek van jonge vrouwen helemaal wild en dat ontgaat de manager Colonel Tom Parker (Randy Quaid) niet. Hij weet hem los te weken van Sam Phillips met beloftes van film in Hollywood. Het lijkt goed te gaan met zijn carrière maar dan moet hij het leger in en gaat hij naar Duitsland.

In het tweede deel zien we hoe de jonge Priscilla Beaulieu (Antonia Bernath) leert kennen, hoe hij haar ouders weet te overtuigen om haar mee te nemen naar Amerika. We zien ook hoe om gaat met de dood van zijn moeder, de geboorte van zijn dochter en ook hoe hij meer en meer afhankelijk werd van drugs. Maar ook hoe hij terugkeerde met zijn NBC-concert in 1968.

Elvis – The Early Years is op dinsdag 1 en 8 juni om 19:00 te zien bij ONS

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven