web analytics

Laatste seizoen The Newsroom bij HBO

The Newsroom
Vanavond begint op HBO het laatste seizoen van The Newsroom. In zes afleveringen zal schrijver en bedenker Aaron Sorkin de serie tot een einde brengen.

De afgelopen twee seizoenen volgden we Will McAvoy (Jeff Daniels) die in zijn nieuwsshow alleen maar kwaliteitsnieuws wil brengen. Dit viel niet helemaal in goede aarde van de eigenaar van de zender Leona (Jane Fonda in een fenomenale gastrol). Maar met zijn team, toenmalige ex-vriendin nu verloofde MacKenzie McHale (Emily Mortimer), Jim Harper (John Gallagher Jr.), Maggie Jordan (Alison Pill), de economiespecialist Sloan Sabbith (Olivia Munn), Neal Sampat (Dev Patel), Don Keefer (Thomas Sadoski) en zijn baas Charlie Skinner (Sam Waterston) probeert hij er het beste van te maken.

In het tweede seizoen ging het fout toen redacteur Jerry Dantana (Hamish Linklater) een tip kreeg over Genoa, een militaire actie waar gifgas werd gebruikt op burgers. Dit lijkt niet te kloppen en Jerry besluit dan creatief in een interview te knippen. Tijdens de News Night uitzending over dit onderwerp komt dit uit en gaat het allemaal mis. Bijna iedereen wordt of ontslagen of moeten ontslag indienen. Maar Leona, de zenderbaas weigert dit en roept dan dat ze het vertrouwen van de kijker maar terug moeten winnen.

In het derde seizoen wordt onder andere de bom bij de Boston Marathon behandeld en krijgt Neal geheime documenten in handen.

Het derde seizoen van The Newsroom is vanaf maandag 10 november om 20:30 te zien bij HBO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven