J.K.Rowling-verfilming The Casual Vacancy op BBC One

The Casual Vacancy

In 2012 kwam J.K.Rowling met The Casual Vacancy (In Nederland uitgebracht als Een goede raad), haar eerse roman onder eigen naam die niet over Harry Potter gaat. In 2015 heeft de BBC er een driedelige televisieserie van gemaakt. Op 15 februari is de eerste aflevering.

The Casual Vacancy gaat over Pagford, een landelijk Engels dorpje, Maar in Pagford lijkt niet alles pais en vree te zijn: er worden wat gevechten uitgevochten. Zo is er rijk tegen arm, tieners die zich afzetten tegen hun ouders, vrouwen die ruzie hebben met hun echtgenoot en leraren die oorlog voeren met hun leerlingen.

De gemeenteraad moet stemmen over Sweetlove House, een landhuis waarvan de eigenaar al een deel van het landgoed heeft verkocht aan de gemeente. Daar is de wijk The Fields gekomen, waar vooral arme mensen wonen. Gemeenteraadslid Barry Fairbrother (Rory Kinnear) houd een stevig pleidooi voor The Fields en het landhuis, maar als hij plotseling overlijd is de stad in shock. Nu er een positie is vrijgekomen in de gemeenteraad zal dit de grootste strijd vormen in Pagford. Er zijn al snel drie kandidaten voor de positie: Miles Mollison (Rufus Jones), Colin Wall (Simon McBurney) en Simon Price (Richard Glover). Ook centraal in het verhaal staat Krystal Weedon (Abigail Lawrie), zij woont in The Fields met haar verslaafde moeder en haar jongere broertje Robbie. Krystal had een goede band met Barry, hij was de enige die iets goeds in haar zag en gaf haar hoop voor een betere toekomst. Na zijn dood staat ze er opnieuw alleen voor.

Uitzending: Zondag 15 februari om 22:00 op BBC One

Lees ook:

Redactie