web analytics

Italiaanse dramaserie 1992 bij Canvas

1992Vanaf dinsdag 3 mei is bij Canvas de Italiaanse dramaserie 1992 te zien. De serie telt tien afleveringen en gaat over de gebeurtenissen in het leven van zes mensen in het woelige Italië van 1992, het begin van Operatie Schone handen ten de corruptie in de politiek en economie.

De serie 1992 begint met de arrestatie door rechter Antonio Di Pietro van Mario Chiesa, een socialistische politicus en manager van een bejaardentehuis in Milaan. Hij wordt beschuldigd van corruptie en omkoperij en dat is het begin van een onderzoek naar gelijkaardige gevallen, eerst in Milaan en daarna in heel Italië. Er werden zo’n 5000 mensen beschuldigd van corruptie, waaronder de helft van alle parlementsleden. Veel politieke partijen sneuvelen en daarmee is er ruimte voor een nieuwe partij: Forza Italia van zakenman Silvio Berlusconi en Lega Nord van Umberto Bossi.

In 1992 volgen we Luca Pastore (Domenico Diele), een jonge politieman in het team van de onderzoeksrechter. Hij heeft een persoonlijke reden om af te rekenen met zakenman Michele Mainaghi (Tomasso Ragno). Zijn farmaceutische bedrijf heeft besmet bloed verkocht en zo veel slachtoffers gemaakt. Luca werkt samen met Rocco Venturi (Alessandro Roja), een politieman met een duistere kant.

Zakenman Michele heeft ook nog andere problemen: zijn dochter Bibi (Tea Falco) is een ongeleid projectiel dat vreemde keuzes maakt in haar leven en zijn minnares Veronica Castelle (Miriam Leone), is een vamp en voormalig Miss Italië die ambities heeft in de showbizz en televisie. Daarom wed ze ook op een tweede paard: Leonardo Notte (Stefano Accorsi), de marketingmanager in het reclamebedrijf van Silvio Berlusconi. Notte heeft een schimmig verleden, maar hij ziet alle gebeurtenissen als zijn kans om carrière te maken. Petro Bosco (Guido Caprino) is een veteraan uit de Golfoorlog en wordt het boegbeeld van de opkomende Lega Nord nadat hij een politicus van die partij red uit handen van een Albanese maffiabende.

De serie 1992 is vanaf 3 mei, van maandag tot donderdag te zien rond 22:45 op Canvas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven