Het geheime dagboek van Hendrik Groen bij NPO1

Hendrik GroenVanaf maandag 23 oktober is bij Omroep Max op NPO1 de serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen te zien. De serie telt twaalf afleveringen.

In een dagboek beschrijft Hendrik Groen (Kees Hulst) zijn leven in een verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hij is dan wel oud, maar nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners richt hij dan ook de rebellenclub Omanido op: Oud maar niet dood. Want waarom zou het leven alleen nog maar koffiedrinken achter de geraniums moeten zijn?

Hendrik Groen was jarenlang het sympathieke en bevlogen hoofd van een lagere school, hij is beschaaf, vriendelijk, loyaal en betrouwbaar maar is tegen bureaucratie, gezeur, geneuzel en gebakken lucht. Evert (André van Duin) is een weduwnaar die al 14 jaar in een aanleunwoning woont en hij is een alcoholist met een opgewekte dronk maar is wel een eeuwige brombeer.

Eefje (Olga Zuiderhoek) is een verzorgde dame, beschaafd maar met een ironische ondertoon met zelfspot. Grietje (Coby Timp) is een beetje rommelig en warrig type, maar wordt steeds vergeetachtiger. Graeme (Rob van de Meeberg) is een jazzliefhebber en geïnteresseerd in van alles en nog wat. Edward (Dries Smits) is grappig, lief en zorgzaam en heeft een spraakgebrek, maar de club kunnen hem goed verstaan. Antoine (Ad van Kempen) en Ria (Rick Nicolet) zijn een van de weinige echtparen in het tehuis en hebben vroeger een sterrenrestaurant gehad.

Directrice Stelwagen (Rosa Reuten) is vilein, zakelijk, machtsbelust en ongeschikt om een verzorgingstehuis te leiden. Althans als de ouderen gelukkig moeten zijn. Covy de Roos (Anne Lamsvelt) volgt haar bevelen goed op. Anja Appelboom (Nhung Dam) werkt ook bij het verzorgingstehuis en heeft het hart op de juiste plek: ze is betrokken en wil graag goeddoen. Tine (Tina de Bruin) is de activiteitenbegeleidster die snel in paniek is en ongeschikt is voor haar werk.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is vanaf 23 oktober elke maandag om 22:15 te zien bij NPO1.

Lees ook:

Redactie