Haunting of Hill House bij Netflix

Haunting of Hill HouseVanaf vrijdag 12 oktober is bij Netflix de horrorserie Haunting of Hill House te zien. De serie telt tien afleveringen.

De serie speelt zich af in het verleden en het heden. In het heden zien we hoe Hugh Crain (Henry Thomas) en zijn vrouw Olivia (Carla Gugino) samen met hun vijf kinderen, Steven (Paxton Singleton), Shirley (Lulu Wilson), Theodora (Mckenna Grace), Luke (Julian Hilliard) en Nell (Violet McGraw), het Hill House betrekken om het te renoveren om daarna het huis met een grote winst te verkopen. Maar het huis heeft andere plannen en speelt vooral op bij de meer gevoelige familieleden.

In het heden hebben de opgegroeide kinderen nog steeds last van hun kindertijd. Ze hebben geen contact meer met hun vader Hugh (Timothy Hutton) die de voogdij over de kinderen verloor na alle incidenten in het huis. Oudste zoon Steven (Michiel Huisman) wil een boek schrijven over het Hill House. Shirley (Elizabeth Reaser) werkt nu als begrafenisondernemer, Theodora (Kate Siegel) is een therapeut geworden om andere families te helpen. Luke (Oliver Jackson-Cohen) en Nell (Victoria Pedretti) hebben de meeste last van hun jeugd. Luke is verslaafd aan heroïne en Nell heeft mentale ziekte die ze zelf probeert te behandelen. Een tragedie brengt ze opnieuw samen en nu zullen ze de demonen van het verleden onder ogen moeten komen.

The Haunting of Hill House is vanaf vrijdag 12 oktober beschikbaar bij Netflix

Lees ook:

Redactie