web analytics

Halt & Catch Fire seizoen twee te zien bij AMC

Halt & Catch FireVanaf 1 juni zendt AMC (het voormalige MGM Channel) het tweede seizoen uit van de serie Halt & Catch Fire. Hiermee lopen we maar een kleine dag achter op het Amerikaanse uitzendschema. Voor iedereen die het eerste seizoen wil zien: de zender zendt alle afleveringen van seizoen 1 uit vanaf 14:00 en om 22:00 wordt dan de eerste aflevering van het tweede seizoen uitgezonden.

Halt and Catch Fire gaat over computers en speelt zich af in de jaren 80 in Texas. In het eerste seizoen zagen we dat Joe MacMillan (Lee Pace) zich aansloot bij het computerbedrijf Cardiff Electric. Daar ontmoet hij Gordon Clark (Scoot McNairy) een getalenteerde computeringenieur met drankprobleem. Ze weten de pc van IBM te klonen om zo een goedkope computer te maken. Dan ontstaat er een strijd tussen de twee bedrijven en neemt Cardiff Electric Cameron Howe (Mackenzie Davis) in dienst. Aan het eind van het eerste seizoen zien we dat Joe een truck vol met giant-pc’s in brand steekt, Gaat Cameron het bedrijf verlaten om Mutiny op te zetten, een platform voor online gaming. Ook de vrouw van Gordon, Donna Clark (Kerry Bishé) is nu naar Mutiny overgestapt.

Het tweede seizoen ziet dan ook een tijdsprong: we zijn nu in 1985 en dit seizoen gaat het meer om Mutiny. Want laten we wel wezen, online gaming terwijl het internet nog in zijn kinderschoenen staat is echt een vorm van pionieren. Nadat Donna nu daar werkt is Gordon nu een huisman (met cocaineverslaving)  nadat hij een grote som geld heeft geaccepteerd. Joe zit nu in Austin en heeft een artistieke vriendin, Sara Wheeler (Aleksa Palladino) die de dochter blijkt te zijn van een oliemiljonair (James Cromwell).

Het tweede seizoen van Halt & Catch Fire is vanaf 1 juni te zien om 22:00 op AMC

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven