web analytics

Genius: Picasso bij National Geographic

GeniusVanaf zondag 22 april is bij National Geographic is het tweede seizoen van de serie Genius te zien, dat deze keer over Pablo Picasso gaat. Dit seizoen telt tien afleveringen.

In Genius zien we Pablo Picasso (Alex Rich) als jonge man die zijn standpunten in kunst wil uitdrukken en we zien Picasso (Antonio Banderas) als de technische meester en visionair eind jaren 30 in Spanje. De serie begint in Malaga waar een kleine Pablo (Alessio Scalzotto) leert tekenen van zijn vader José (David Wilmont) die leraar is op school.

Een aantal jaar later weigert Pablo om te studeren, iets wat zijn rijke oom Dr. Salvador Ruiz (Jordi Mollà) zou betalen. Hij ontmoet Carles Casagemes (Robert Sheehan) in een café in Barcelona waar vrije denkers komen. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en besluiten om naar Parijs te gaan voor bekendheid en om rijk te worden. Pablo zoekt een stijl die goed verkoopt, maar na een tragedie komt hij terecht in zijn blauwe periode.

Als hij Montmartre woont gaat hij vaak naar het lokale cabaret waar zijn vrienden samenkomen, zoals de Franse dichter, schilder, schrijver en criticus Max Jacob (T.R. Knight). Daar ontmoet hij ook zijn maîtresse Fernande Olivier (Aisling Franciosi). Hij schildert nu nieuwe dingen en dat zorgt voor nieuwe verzamelaars en geldschieters zoals Getrude (Tracee Chimo) en Leo Stein (Iddo Goldberg).

Als Picasso (Antonio Banderas) midden 40 is, getrouwd met een jonge zoon van zijn eerste huwelijk, begint hij een affaire met de veel jongere Marie-Thérèse Walter (Poppy Delevinge). Ze krijgen een dochter, Maya, maar na een tijdje zorgt haar gebrek aan intellectuele nieuwsgierigheid een probleem en begint hij een nieuwe affaire met fotografe Dora Maar (Samantha Colley) die ook zijn schilderij over Guernica vastlegt. Tijdens een etentje flirt hij met Françoise Gilot (Clémence Poésy), die dineert met kunstenaar Geneviève Aliquot (Stephane Caillard) en filmacteur Alain Cuny (Johnny Flynn). Hoewel het leeftijdsverschil veertig jaar is krijgen ze een relatie die romantisch en professioneel is.

Genius is op 22 april om 21:30 en 22:30 te zien bij National Geographic. De overige weken is er maar één aflevering om 21:30 te zien.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven