web analytics

Franse serie The Collapse bij NPO3

L'EffondrementVanaf maandag 31 oktober is bij NPO3 de Franse serie The Collapse (Franse titel: L’Effondrement) te zien. De serie telt acht afleveringen.

De serie speelt zich telkens een aantal dagen af na een mysterieuze crisis dat er voor heeft gezorgd dat Frankrijk en waarschijnlijk de hele wereld ingestort is, waarbij de huidige maatschappij is vervangen door een maatschappij waar iedereen eerst voor zichzelf zorgt. De eerste aflevering speelt zich af in een supermarkt waar de basisbehoeftes verdwijnen uit het schap en de kassamedewerkers willen dat er met cash geld betaald wordt. We volgen Omar (Bellamine Abdelmalek) die achter de kassa werkt en het dilemma heeft of hij wil blijven werken en zijn baan behouden als dit over is of helpt hij zijn vrienden om spullen te spelen om zo de stad te ontvluchten?

In de tweede aflevering staat een pompstation centraal en daar is de situatie al een stuk erger, de overgebleven liters benzine zijn goud waard en worden geruild tegen goederen en eten. In andere afleveringen zien we een miljonair (Thibault de Montalembert) die ontdekt dat zijn grote villa en zijn rijkdom totaal geen waarde meer heeft en hij binnen vijftien minuten op het vliegveld moet zijn om veilig Europa te kunnen ontvluchten. Op een boerderij worden alleen mensen opgenomen die weten hoe ze met hun handen kunnen werken, terwijl in een bejaardentehuis een werknemer (Bastien Ughetto) zijn best doet om het tehuis in zijn eentje draaiende te houden en de schijn op te houden dat het in de buitenwereld nog goed gaat. De laatste aflevering speelt zich vijf dagen af voor de crisis waarin een groep activisten een tv-zender bestormen met een waarschuwing.

The Collapse is vanaf 31 oktober dagelijks rond 23:00 te zien bij NPO3

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven