web analytics

Franse serie Les Combattantes bij Netflix

Op donderdag 19 januari is bij Netflix de Franse historische serie Les Combattantes te zien. De serie telt acht afleveringen.

Het is september 1914 en er wordt sinds enkele weken gevochten. In een klein dorpje in het oosten van Frankrijk, op enkele kilometers van de Duitse grens volgen we vier vrouwen in het hart va deze horror.

Suzanne (Camille Lou) is een jonge feministische verpleegster die illegale abortussen uitvoerde, maar nu op de vlucht is omdat haar laatste abortus niet goed ging en ze achterna wordt gezeten. Ze komt terecht in het klooster van Moeder Agnès (Julie de Bona) wat nu ingericht is als een militair hospitaal van dokter Joseph Duvernet (Tom Leeb). Ze proberen de soldaten die slachtoffer zijn geworden zo goed mogelijk te verzorgen en te ontlasten. Door alle narigheid die moeder Agnès ziet begint haar geloof te wankelen.

Marguerte de Lancastel (Audrey Fleurot) komt aan in de regio, ze is een prostituee uit Parijs en wordt aangenomen in het bordeel van Saint-Paulin wat gerund wordt door Marcel (Yannick Choirat) en zijn zus Yvonne (Florence Loiret-Caille). Die laatste doorzoekt haar kamer en ziet kaarten van de regio met de positie van het leger en concludeert dat Marguerite een spion is.

Victor Dewitt (Lionel Erdogan), eigenaar van een vrachtwagenfabriek wordt opgeroepen om te dienen in het leger en dus neemt zijn vrouw Caroline (Sofia Essaïdi) de leiding over van de fabriek. Als de werknemers worden gearresteerd probeert ze de fabriek op te starten met de vrouwen van de werknemers maar stuit op weerstand van haar zwager Charles (Grégoire Colin) die zelf niet naar het front wil en van de fabriek een munitiefabriek wil maken, Caroline besluit met de hulp van haar schoonmoeder Éléonore (Sandrine Bonnaire) dat ze ambulances voor het leger zullen maken.

Les Combattantes is vanaf donderdag 19 januari te zie bij Netflix

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven