Feelgooddrama Vriendinnen bij één

Vriendinnen
Op zondag 7 december begint de nieuwe dramaserie Vriendinnen op het Belgische één. De serie gaat over een onwaarschijnlijke vriendschap van 75 jaar, over liefdes en ontgoochelingen en over ruziemaken en elkaar toch missen. De serie telt tien afleveringen.

Vriendinnen is een nostalgische feelgooddramaserie over de vriendschap van Eva Michiels en Nel Vercammen. In de eerste vier afleveringen wordt de rol van Eva gespeeld door Anemone Valcke en van Nel door Charlotte De Bruyne. Vanaf de vijfde aflevering wordt de rol van Eva gespeeld door Veerle Dobbelaere en van Nel door Veerle Eyckermans.

Het verhaal speelt zich in de eerste aflevering af aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Nel trekt met haar moeder in een duowoning in de buitenwijk van een Vlaamse provinciestad. Ze komt naast Eva te wonen en ze worden al snel vrienden voor het leven. Al ziet dat leven er helemaal anders uit. Eva trouwt, krijgt drie kinderen en kijkt de andere kant op als haar man Peter (Jonas Van Thielen en Rudy Morren) vreemdgaat. Nel gaat juist van man naar man en vind niet de ware. Als ze een abortus laat plegen komt de relatie van de vriendinnen onder druk te staan.

Nel vind later de liefde van haar leven en stapt in het huwelijksbootje. Eva gaat dan van haar man af en wordt een feministe. Ze wordt Tupperware-demonstratrice en krijgt een latrelatie met Edelhart. Ze haalt haar leven in en laat zich door niemand stoppen, ook niet door Nel.

Als de man van Nel is overleden besluit ze samen met Eva een lang gekoesterde droom waar te maken: een reis maken naar het Zwarte Woud. Maar de tussenliggende jaren heeft de vriendinnen veranderd en in het Zwarte Woud lopen de gemoederen dan ook hoog op.

Vriendinnen is te zien vanaf zondag 7 december om 21:40 op één

Lees ook:

Redactie