web analytics

Dramaserie De Stamhouder bij NPO1

De StamhouderVanaf zondag 1 januari is bij NPO1 de Nederlandse dramaserie De Stamhouder te zien. De serie telt acht afleveringen en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alexander Münninghoff.

Eind jaren zestig woont Alexander (Matthijs van de Sande-Bakhuyzen) met zijn grootmoeder in Nederland, waar hij zijn eerste stappen zet in zijn militaire loopbaan. Alles verandert als hij Ellen Dormeier (Sallie Harmsen) ontmoet en zijn troebele familiegeschiedenis zit hun geluk in de weg. Als ze zwanger is en haar dreigt te verliezen gaat hij op onderzoek uit naar de rol van zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voordat hij zijn leven met Ellen kan opbouwen zal hij eerst de confrontatie aan moeten gaan met het geheime verleden van zijn vader en grootvader. Wat volgt is een zoektocht naar de waarheid over zijn vreemde disfunctionele familie met niet alleen schokkende ontdekkingen maar ook hartverwarmende ontmoetingen.

Naast zijn eigen herinneringen aan zijn strenge vader Frans (Marcel Hensema) zien we ook hoe de jonge Frans (Robert de Hoog) zich moest bewijzen in de ogen van familiehoofd Joan Münninghoff (Gijs Scholten-van Aschat), een machtige zakenman die zijn eigen spel speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Stamhouder is vanaf 1 januari elke zondag om 21:30 te zien bij NPO1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven