web analytics

Dramaserie De club bij VRT1

Vanaf woensdag 6 september is bij VRT1 de Belgische dramaserie De club te zien.

In de serie volgen we drie koppels die elkaar ontmoeten in de wachtkamer van de fertiliteitskliniek van de wat afstandelijke arts Eva Deseure (Lies Visschedijk). Ze hadden niet verwacht dat ze een hechte vriendschap met elkaar zouden sluiten, maar toch gebeurt het omdat ze elkaar begrijpen en vluchten voor de onverschillige buitenwereld. Maar hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk? Zijn ze echt vrienden en overleeft hun vriendschap en hun relatie de beproeving dat IVF is?

Kirstie Van der Plaetsen (Janne Desmet) is kleuterjuf en drie jaar geleden kwam ze Bert De Brabandere (Dominique Van Malder) tegen. Ze begonnen aan kinderen, maar zonder succes. Het gemis is steeds groter en pijnlijker geworden. Bert is een eenvoudige man, maar het vreet aan hem dat hun relatie in het slop zit omdat ze geen kind kunnen krijgen omdat hij traag zaad heeft. Hij is beschaamd en probeert wanhopig om zijn zaadkwaliteit te verbeteren.

Ellen Mukunde (Jade Olieberg) is een chaoot die altijd al een kinderwens heeft gehad. Ze is conducteur op de trein en heeft een hekel aan boetes geven. Ze heeft een relatie met Ellen Olaerts (Evelien Bosmans) die ook wel Twee wordt genoemd. Zij is treinmachinist en wat bot. Ze worstelt met haar genderidentiteit, ze weigert om zelf zwanger te worden en heeft het gevoel dat ze in geen enkel hokje past.

Charlie Duyssen (Roos Dickmann) praat over van alles en heeft tal van onzekerheden, twijfelt over van alles en heft altijd zin in verandering en avontuur. Ziggy Cherkaoui (Achraf Koutet) staat juist anders in het leven, hij gelooft dat alles goed komt en maakt zich niet druk over dingen. Ziggy is een optimist en doet alles voor Charlie en cijfert zich daardoor soms te veel weg.

De Club is vanaf 6 september elke woensdag om 20:45 te zien bij VRT1

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven