Deense serie Below the Surface bij Canvas en NPO3

Below the SurfaceVanaf zaterdag 2 september is bij Canvas de Deense serie Below the Surface (Deense titel: Gidseltagningen) te zien. De serie telt acht afleveringen.

In de serie zien we dat op een ochtend in oktober drie zwaarbewapende mannen een treinstel in de metro van Kopenhagen kapen. Ze gijzelen 15 mensen en dwingen hen uit te stappen en via het spoor naar een leegstaand metrostation te lopen dat in aanbouw is.

Philip Nørgaard (Johannes Lassen) van de antiterreurbrigade gaat naar plek van de gijzeling en ziet daar Louise Falck (Sarah Hjort Ditlevsen) met wie hij een knipperlichtrelatie heeft. Zij zit in het team dat moet onderhandelen met de gijzelnemers. Die nemen contact op en eisen losgeld van vier miljoen euro en een vrije aftocht. Als aan die eisen niet voldaan worden zullen ze de gijzelaars één voor één om het leven brengen. Ook journaliste Naja Toft (Paprika Steen) krijgt een telefoontje van de leider van de gijzelnemers die zich Alpha (Jakob Oftebro) noemt. Hij biedt haar een exclusief live interview aan met een van de gegijzelden en zij gaat daar op in om zo een rol te kunnen spelen als tussenpersoon. Elke aflevering van de serie volgt één dag in de gijzeling die heel Denemarken in zijn greep houdt. Het land is verdeeld of je met terroristen moet onderhandelen en hoe het leven van de gegijzelden in de pers wordt uitgemeten. Bij de gegijzelden neemt de hoop steeds verder af en Philip Nørgaard begint te denken dat deze zaak te maken heeft met zijn eigen gijzeling en ontsnapping, een jaar geleden in het Midden-Oosten.

Below the Surface is vanaf 2 september 2017 elke zaterdag om 20:40 en 21:25 te zien bij Canvas.

Vanaf 17 maart is de serie elke zaterdag om 21:30 te zien bij NPO3

Lees ook:

Redactie