CSI krijgt minder afleveringen in seizoen 15

CSI
De Amerikaanse zender CBS heeft het aantal afleveringen van de crimeserie CSI verlaagd. In plaats van 22 afleveringen komen er nu 18 afleveringen. De reden zou zijn dat de zender te veel andere series heeft die ook nog uitgezonden moeten worden, zoals het laatste seizoen van The Mentalist en de nieuwe serie Battle Creek en de CSI-spin-off CSI:Cyber

De serie draait natuurlijk om het forensische team in Las Vegas dat echt elke moord kan oplossen. CSI zit al in het vijftiende seizoen en dat maakt, ook omdat er nog veel acteurs uit de eerste seizoenen meespelen dat het een dure serie is. In Amerika zijn ze ook nog eens van uitzenddag veranderd, nu op zondagavond, wat ook Football-avond is en dat wil nog wel eens uitlopen. Maar de kijkcijfers zijn stabiel gebleven.

Maar als we kijken naar hoe het de andere CSI-series is vergaan is het geen goed teken. CSI:Miami kreeg minder afleveringen in het tiende seizoen, wat ook meteen het laatste seizoen was. CSI:New York had in seizoen acht minder afleveringen, maar die wist nog een negende seizoen te halen, ook met minder afleveringen, deze keer maar zeventien.

Lees ook:

Redactie