web analytics

Canvas zendt muzikale serie Mozart in the Jungle uit

Mozart in the JungleDe Belgische zender Canvas zendt vanaf vrijdag 19 juni de Amerikaanse serie Mozart in the Jungle uit. In de Verenigde Staten werd deze serie uitgezonden door webwinkel Amazon die sinds een aantal jaar ook televisieseries maakt. De serie is bedacht door Roman Coppola en Jason Schwartzman.

Mozart in the Jungle gaat over hoboïste Hailey Rutledge (Lola Kirk, zus van Jemimi Kirk die Jessa speelt in Girls) die hoboles geeft aan kinderen en in de tussentijd in een orkestbak speelt bij een nogal slechte theatervoorstelling. Daar onmoet ze celliste Cynthia Taylor (Saffron Burrows) die bij het New York Symphony orkest speelt. Zij vertelt dat er audities worden gehouden en zo komt ook Hailey in aanraking met het orkest. Ze mag auditie doen en de nieuwe dirigent is onder de indruk. Helaas gaat de eerste repetitie niet zo goed en wordt Hailey de assistent van de dirigent.

The New York Symphony heeft een nieuwe dirigent: de nogal flamboyante Rodrigo de Souza (Gael Garcia Bernal) die een popster in de klassieke muziek is. Hij wil een nieuwe wind laten waaien door het orkest. De voorzitter van de raad van bestuur, Gloria Windsor (Bernadette Peters) is dolgelukkig, maar de vorige dirigent Thomas Pembridge (Malcolm McDowell) is er minder gelukkig mee.

Vanaf vrijdag 19 juni is Mozart in the Jungle wekelijks om 23:30 op Canvas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven