web analytics

AvroTros maakt serie Land van Lubbers

De omroep AvroTros heeft bekend gemaakt dat ze de vierdelige dramaserie Land van Lubbers gaan uitzenden. In vier afleveringen volgen we de politiekecarrière van oud-premier Ruud Lubbers van de jaren 70 tot de jaren 90. Begin jaren 70 werd hij minister van Economische Zaken in het kabinet den Uyl en werd hij bekend door de eerste autoloze zondag. Daarna werd hij fractievoorzitter en was hij betrokken bij de oprichting van het CDA. Van 82 tot 94 was hij de premier van Nederland in drie achtereenvolgende kabinetten. Hiermee is hij de langstzittende premier van Nederland.

De hoofdrol is voor Huub Stapel die in de laatste jaren van Lubbers op zich neemt. De jonge jaren worden gespeeld door Guy Clemens. Ria Lubbers wordt eerst gespeeld door Kristen Denkers en later door Karin Meerman. De serie wordt geschreven door Ger Beukenkamp en geregisseerd door Peter de Baan.

Het is niet voor het eerst dat er een serie over een premier gemaakt wordt, in 2010 werd het door Ger Beukenkamp geschreven serie Den Uyl en de Affaire Lockheed uitgezonden. In die serie speelde Chris Tates de rol van Lubbers. Wanneer de serie Land van Lubbers wordt uitgezonden is nog niet bekend.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven