Britse dramaserie Guerrilla bij BBC First

GuerrillaVanaf donderdag 23 november is bij BBC First de Britse serie Guerrilla te zien. De serie telt zes afleveringen.

De serie vertelt het verhaal van een politiek actief koppel, Marcus (Babou Ceesay) en Jas (Frieda Pinto), die vecht tegen onrecht en vooroordelen in het Londen van de jaren 70. Ze zijn allebei gepassioneerde Black Power-vrijheidsstrijders die verlangen naar een sociale revolutie. Een van hun mede-activisten is Kent Abbasi (Idris Elba) die een ander plan heeft om de onderdrukking te overwinnen.

Maar wat ze niet weten is dat ze het doelwit zijn van de `Black Power Desk` een eenheid van de politie die grip wil krijgen op het zwarte activisme. Deze eenheid wordt geleid door hoofdinspecteur Nicholas Pence (Rory Kinnear). In de aflevering zijn Marcus en Jas bij een mars tegen de imigratiewet en een van hun vrienden komt om het leven. Hierdoor besluiten ze om een politieke gevangene uit de cel te bevrijden en hierdoor moeten ze ondergronds gaan en worden ze opgejaagd door de politie. De situatie loopt zo uit de hand dat de enige optie is dat ze gaan terugvechten tegen de Black Power Desk.

Guerrilla is vanaf 23 november elke donderdag om 21:00 te zien bij BBC First

Lees ook:

Redactie