web analytics

BBC One met onder andere Informer, Black Narcissus en Come Home

BBC OneDe Britse zenders van de BBC hebben verschillende nieuwe series bekend gemaakt. Zo zijn er voor BBC One negen nieuwe series aangekondigd. En één serie voor BBC Two en BBC Three.

Giri/Haji  is een acht-delige serie over detective Kenzo uit Tokyo die naar Londen gaat om zijn jongere broer Yuto te zoeken. Hij werd eerst doodgewaand maar nu wordt gedacht dat Yuto zich voordoet als een Yakuza gangster en gezocht wordt voor de moord op een Japanse zakenman. Kenzo heeft in Londen een groep om zich heen verzameld: Rodney, een rentboy met een apart gevoel voor humor en Sarah een forensisch specialist met geheimen. In het Verenigd Koninkrijk is de serie te zien bij BBC One, in de rest van de wereld gaat Netflix de serie uitzenden.

Informer is een zesdelige thriller over een jonge Pakistani uit Oost-Londen die wordt uitgekozen door een Counter-terrorisme Officier om undercover te gaan. De Officier heeft een verleden dat verborgen moet blijven en daardoor komt er steeds meer op het spel te staan voor beiden. De serie wordt uitgezonden door BBC One.

The War Of The Worlds is een drie-delige serie gebaseerd op het gelijknamige boek. Horsell Common wordt geraakt door een meteoor en iedereen op aarde wordt slachtoffer van de invasie. Maar in de serie volgen we een man die probeert te ontsnappen aan de marsmannetjes die het leven op aarde uit willen roeien en de aarde veroveren. Het filmen van de serie begint in begin 2018.

Black Narcissus is een drie-delige serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Rumer Godden. De serie speelt zich in de jaren 30 en we volgen Zuster Clodagh en de nonnen van St. Faiths die naar Nepal gaan om daar een nieuwe vestiging van hun orde te stichten in het afgelegen Mopu. Daar raakt Clodagh nogal gecharmeerd van Mr Dean. Maar als de verdrongen herinneringen van Clodagh verwikkeld raken met het tragische verhaal van prinses Srimati lijkt het alsof de geschiedenis zich gaat herhalen.

A Suitable Boy is een acht-delige serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Vikram Seth. In de serie volgen we Lata, een jonge vrouw in het noorden van India in 1951. Haar moeder, Mrs Rupa Mehra is vastbesloten om haar een man te vinden, maar nadat haar zus ook zo’n huwelijk heeft is ze er niet zeker van dat ze dit ook wil. Ze gaat op zoek naar liefde en verlangen als er drie verschillende mannen om haar hand vragen net op het moment dat het land India op een kruispunt staat als er de eerste onafhankelijke verkiezen worden gehouden.

Little Women is een driedelige serie gebaseerd op het boek van Louisa May Alcott. De serie volgt de zussen Jo, Meg, Beth en Amy March als ze volwassen worden. Met de hulp van hun moeder Marmee, want hun vader is niet thuis door de oorlog, zullen de meisjes er achter komen wat het is om een jonge vrouw te zijn: van hun rol als vrouw tot zussenstrijd, eerste levens, verlies en trouwen.

A Very English Scandal is een driedelige serie gebaseerd op het gelijknamige boek. Het is een verhaal van de eerste Britse politicus die voor de rechter stond voor samenzwering en betrokkenheid tot moord. Het speelt zich af aan het einde van de jaren 60 en homoseksualiteit is nog maar net niet strafbaar en Jeremy Thorpe, de leider van de Liberal Party heeft een geheim die hij wil verbergen. Zolang zijn ex Norman Scott nog rondloopt is zijn briljante carrière in gevaar. Met de hulp van vrienden weet hij plannetjes te smeden tot hij maar één manier ziet om Norman het zwijgen op te leggen.

Come Home is een driedelige serie die zich afspeelt in het Noord-Oosten van Ierland en volgt een gezin. Moeder Marie heeft de moeilijkste beslissing genomen van haar leven: ze verlaat haar man Greg en hun drie kinderen: Liam van zestien, de veertien jarige Laura en Molly van vier. De grote vraag is: Waarom is ze weggegaan?

The Wilsons is een drie-delige serie die zich afspeelt in de jaren 60 van Londen en de jaren 40 van Londen en het India van de jaren 30. In 1963 denkt Alison Wilson dat ze een normale vrouw is die gelukkig getrouwd is. Maar dan gaat haar man Alec onverwachts dood en staat er een vrouw op de stoep die zich de echte mevrouw Wilson noemt. Dan wil ze uitzoeken dat haar huwelijk echt goed was, net als zijn liefde voor haar. Maar dan komt ze terecht in een wereld van donkere geheimen. Alec was een Britse spion en een goed verkopende boekenschrijver, maar wat deed hij er naast?

Op BBC Two komt de zes-delige serie Summer of Rockets. De serie speelt zich af in 1957 waar de Koude Oorlog al aan de gang was. We volgen Samuel, een Russische Jood die uitvinder is. Als MI5 vraagt of hij zijn uitvindingen komt laten zien gaat hij er heen, maar dan krijgt hij de opdracht om informatie door te spelen over zijn nieuwe vrienden Kathleen en Richard Shaw.

Bij BBC Three is de acht-delige serie Overshadowed te zien. We volgen een jong meisje Imogene waarvan haar leven op haar kop komt te staan als ze een nieuwe vriend maakt. Ze was een sprankelend en spontaan meisje, maar nu is ze geobsedeerd met sporten en trekt zich voortdurend terug. Haar nieuwe vriend is de verpersoonlijking van Anorexia en zal dan ook niet rusten tot Imogene een schim van zichzelf is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven