web analytics

Agatha Christie-serie Partners in Crime bij één en NPO2

Partners in CrimeDe Britse serie Partners in Crime kent twee verfilmingen van Agathie Christie verhalen van drie afleveringen: The Secret Adversary en N or M?. In december is deze serie eerst dagelijks bij één te zien daarna bij NPO2.

De serie speelt zich na de Tweede Wereldoorlog af en hierin volgen we het echtpaar Tommy Beresford (David Walliams) en Tuppence Beresford (Jessica Raine). Hij is slim, maar weet toch van geen enkel bedrijfje een succes te maken en probeert zo goed al het kan geld te verdienen om zijn vrouw en hun zoon George te onderhouden. Hoewel hij totaal niet doorheeft dat hij geen zakelijk inzicht heeft is hij wel goed in het oplossen van misdaden. Tuppence is van de snelle grap en mist ze een doel in haar leven als huisvrouw. Als ze de kans krijgt om bij de Britse inlichtingendienst te gaan neemt ze deze met beide handen aan. De oom van Tommy is Majoor Anthony Carter (James Fleet) is het hoofd van The Third Floor, een militaire inlichtingendienst. Nu de oorlog voorbij is weet hij niet goed wie de vijand nu is en hij probeert zijn neef Tommy en zijn vrouw te beschermen. Tommy en Tuppence worden af en toe bijgestaan door Albert Pemberton (Matthew Steer), die vooral technisch onderlegt is.

In The Secret Adversary ontmoeten Tommy en Tuppence Jane Finn, een jonge vrouw die verdwijnt en nooit meer naar haar zitplaats terugkeert. Als blijkt dat Jane een geheime opname had om achter de identiteit te komen van Sovjetmoorder Mr. Brown denkt Carter dat hij in Engeland gaat toeslaan en moeten ze infiltreren in de bende van Brown om Jane te vinden en om er voor te zorgen dat Brown niet kan toeslaan.

In N or M? blijkt er een lek te zijn in The Third Floor en Tommy moet deze zien te vinden. Dan is er ook nog een Britse scheikundige die aan een prototype van een atoombom werkte is verdwenen. De dader is de superspion N of M die in een hotel verblijft. Dan blijkt dat Tuppence daar ook rondloopt en moet het echtpaar samenwerken om alles tot een goed einde te brengen.

Op één is Partners in Crime (The Secret Adversary) te zien vanaf 14 december om 22:20 te zien.
Op NPO2 is Partners in Crime van 21 tot 26 december om 18:25 te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven