web analytics

Misdaadserie The Long Shadow bij Canvas

Vanaf zaterdag 28 september is bij Canvas de Britse misdaadserie The Long Shadow te zien. De serie telt zeven afleveringen.

De serie is gebaseerd op de waargebeurde schokkende moorden van seriemoordenaar Peter Sutcliffe (Mark Stobbart), bekend als de “Yorkshire Ripper”. De serie bestrijkt de periode van 1975 tot 1981, waarin Sutcliffe 13 vrouwen vermoordde en verschillende anderen aanviel in het noorden van Engeland.

De focus van de serie ligt echter niet op Sutcliffe zelf, maar op zijn slachtoffers, hun families en de politieagenten die hem probeerden te vangen. Sutcliffe blijft grotendeels op de achtergrond, terwijl het verhaal zich richt op de sociale omstandigheden die vrouwen in kwetsbare posities brachten, de fouten die door de politie werden gemaakt en de menselijke tol van deze mislukkingen. De serie toont de frustratie van de politie, die werd misleid door verkeerde informatie. Zo zien we Emily Jackson (Katherine Kelly), die het tweede slachtoffer is en haar man Sydney (Daniel Mays) die na haar dood geplaagd wordt door schuldgevoelens. Jim Hobson (Lee Ingleby) is een politieagent en detective Dennis Hoban (Toby Jones) is de eerste onderzoeker van de zaak en George Oldfield (David Morrissey) is de detective die het onderzoek aan het einde deed.

The Long Shadow is vanaf 28 september elke zaterdag om 20:40 en 21:30 te zien bij VRT Canvas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven