web analytics

12 Acteurs die zijn ontslagen bij een serie

House of CardsNetflix wil niet meer met Kevin Spacey samenwerken in de serie House of Cards. Het is niet de eerste keer dat er een acteur wordt ontslagen. Dus hieronder een lijst van elf acteurs die net als Kevin Spacey zijn ontslagen bij hun televisieserie.

 • Kevin SpaceyHouse of Cards
  De Amerikaanse acteur Kevin Spacey is vanaf eind oktober 2017 terecht gekomen is een storm van beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Netflix maakte daarna bekend dat het zesde seizoen van House of Cards het laatste seizoen is, maar later maakte ze duidelijk dat ze niet meer met hem willen werken. Dat betekent de nodige veranderingen voor het laatste seizoen. Het script was al geschreven en twee afleveringen waren opgenomen, maar nu wordt Kevin Spacey geschorst en wil Netflix niet meer met hem werken en dus wordt Francis Underwood uit de serie geschreven.
 • Thomas GibsonCriminal Minds
  Thomas Gibson was vanaf het eerste seizoen Aaron Hotchner bij de serie Criminal Minds. Het was bekend dat hij nogal intens op de set kon zijn en hij had al eens een assistent geduwd en was hij in therapie gegaan, maar in 2016 ging het toch mis en heeft hij een schrijver van de serie geschopt. Dat was teveel voor de zender CBS en ze hebben hem dan ook ontslagen.
 • Charlie Sheen Two and A Half Men
  Charlie Sheen was altijd al een bad boy, maar zijn rol in de komedieserie Spin City leidde tot de hoofdrol in Two and a Half Men. Dat ging goed, al waren er verhalen over teveel feesten en wetsovertredingen. Maar in 2010 ging het helemaal mis. Hij had hulp nodig voor zijn verslaving, wist verschillende opnames te vertragen, zocht ruzie met bedenker van de serie Chuck Lorre en wilde ook de helft meer salaris voordat hij terugkwam bij de serie. Daarna werd hij ontslagen en toen kwam pas zijn beroemde speech met winning en tijgerbloed. Daarna ging het weer iets beter en kreeg hij een rol in Anger Management.
 • Selma Blair Anger Management
  In de serie Anger Management werd actrice Selma Blair ontslagen na een ruzie met Charlie Sheen. Ze had bij de productie geklaagd over het onprofessionele gedrag van Charlie Sheen en hij kwam daar achter. Charlie Sheen heeft haar meteen ontslagen en zei dat hij zal filmen als zij op de set verschijnt.
 • Isaiah Washington Grey’s Anatomy
  Isaiah Washington speelde in Grey’s Anatomy Preston Burke en alles leek goed te gaan tot het derde seizoen. Toen kwam naar buiten dat Washington homofobische uitspraken deed tegen T.R. Knight die de rol van George O’Malley speelt in de serie. Hierna werd zijn contract niet verlengt en werd hij uit de serie geschreven. Jaren later, in het tiende seizoen, keerde hij nog wel terug voor één aflevering.
 • Columbus Short Scandal
  Het is wel heel toepasselijk, ook bij de serie Scandal is er een acteur ontslagen. Columbus Short speelde Harrison en in 2014 kwam naar buiten dat hij gearresteerd was nadat hij had gevochten met zijn vrouw en bleek dat hij een drankprobleem had en cocaïne-verslaafd was. Bedenker van de serie wist dat laatste wel, maar de arrestatie was de druppel. In de seizoensfinale van het derde seizoen werd er gehint dat zijn personage in levensgevaar zou zijn en dat was ook waar, want hij is buiten beeld dood gegaan en er werd over hem bijna niet meer gesproken in het vierde seizoen.
 • Nicollette Sheridan Desperate Housewives
  Het was bekend dat de vier vrouwen van Desperate Housewives nogal eens een conflict met elkaar hadden. Nicolette Sheridan was dan ook niet blij dat haar personage Edie Britt steeds meer naar de achtergrond werd geschoven. In het vijfde seizoen werd haar personage dan ook om zeep geholpen. Daar bleef het niet bij, ze begon een rechtszaak tegen de bedenker omdat hij haar zou aangevallen hebben. Dat zou dan ook de reden zijn dat ze werd ontslagen, maar ze is nooit in het gelijkgesteld.
 • Janet Hubert The Fresh Prince of Bell Air
  In de jaren 90 was de komedieserie The Fresh Prince of Bell Air enorm populair en maakte van Will Smith een echte ster. Janet Hubert speelde zijn tante Viv en die twee konden het achter de schermen niet echt met elkaar vinden. Ze kregen steeds meer ruzies en Will Smith was dan ook niet blij dat Hubert zwanger werd in 1993 en dat haar zwangerschap in de serie werd geschreven. Na het derde seizoen werd Hubert ontslagen en werd haar rol overgenomen door Daphne Reid. Tussen Hubert en Smith is het nooit meer goedgekomen.
 • Robert Downey JrAlly McBeal
  Voordat Robert Downey Jr bekend werd als Iron Man was hij meer in de roddelbladen te vinden dan op het witte doek. Maar in 2000 kreeg hij de rol van Larry Paul, de vriend van het titelpersonage Ally McBeal, gespeeld door Calista Flockhart. Hij won zelfs een Golden Globe voor zijn rol, maar het ging hetzelfde jaar al mis. Hij werd gearresteerd voor het bezit van cocaïne, maar mocht blijven bij de serie. Het plan was dat de personages zouden trouwen in de seizoensfinale, maar dat liep anders toen hij opnieuw werd gearresteerd en op blote voeten onder invloed van cocaïne door de straten liep. Hij werd ontslagen en de afleveringen en de plannen voor het volgende seizoen moesten herschreven worden.
 • Brett ButlerGrace Under Fire
  In de jaren 90 werd Brett Butler bekend als stand-up comedian en de zender ABC wilde haar dan ook een eigen sitcom geven: Grace Under Fire. De kijkcijfers waren goed, maar achter de schermen was het een chaos. Vijf producten namen ontslag na ruzies met Brett. Daarna kwam Brett zelf ook in de problemen. Ze maakte antisemitsche grappen in talkshows, liet haar nieuwe borsten na een operatie zien aan de acteur die haar zoon speelde en ook actrice Julie White nam ontslag na vier seizoenen nadat Brett dronken op de set verscheen. Toen de kijkcijfers daalde zette de zender de serie stop en maakte duidelijk dat dit aan Brett Butler lag.
 • Shannen DohertyBeverly Hills 90210 en Charmed
  Shannen Doherty brak door als Brenda Walsh in Beverly Hills 90210 en al snel waren er verhalen dat ze een diva op de set was en dat ze vooral ruzie had met Jennie Garth. Toen ze ook nog haar haar afknipte was het genoeg en werd ze na het vierde seizoen ontslagen. Een paar jaar later speelde ze in Charmed de rol van Prue. Maar ook daar was er drama achter de schermen met actrices Alyssa Milano en Holly Marie Combs. Na het derde seizoen verliet ze de serie voordat ze werd ontslagen.
 • Hunter Tylo Melrose Place
  Hunter Tylo, bekend in Nederland als Dr. Taylor Hayes in de soap The Bold and the Beautiful, was al eens ontslagen bij de soap All My Children omdat ze een relatie kreeg met haar collega, maar in 1996 werd ze ontslagen bij Melrose Place nog voordat ze maar in één aflevering heeft meegespeeld. De reden: Ze was zwanger. Hunter Tylo liet het er niet bij zitten en spande een rechtszaak aan tegen producent Aaron Spelling en tijdens de rechtszaak zei hij dat ze te dik zou zijn voor de sexy rol die ze zou moeten spelen. Hunter Tylo werd in het gelijk gesteld en kreeg bijna vijf miljoen dollar schadevergoeding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven