web analytics

Vijfde seizoen Game of Thrones gelijktijdig met VS op HBO

Game of Thrones Vanaf 13 april gaat het epische Game of Thrones weer verder op HBO. Nieuw dit seizoen is dat we in Nederland nu gelijktijdig met de Verenigde Staten, om drie uur ’s nachts, naar de aflevering kunnen kijken.

In het vijfde seizoen is er een machtsvacuüm dat sommige figuren maar graag willen vullen. Bij The Wall in Castle Black probeert Jon Snow (Kit Harington) de eisen van de Night Watch en die van Stannis Baratheon (Stephen Dillane), die zichzelf de koning van Westeros vind, in evenwicht te houden. Jaime Lannister gaat op een geheime missie en Cersei (Lena Headey) klampt zich vast aan de macht, terwijl ze wordt omringd door de familie Tyrell en is ze ook bezorgd om de opkomst van een religieuze sekte die geleid wordt door High Sparrow (Jonathan Pryce). Ondertussen gaat Arya Stark op zoek naar een oude vriend en vindt Tyrion (Peter Dinklage) een nieuwe zaak om voor te vechten. Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) merkt dat haar verzwakkende greep op de stad Meereen zware offers vereist.

Nieuw dit seizoen zijn onder andere Alexander Siddig als Doran Martell, de broer van Oberyn die vorig seizoen meespeelde. Deobia Oparei speelt Areo Hotah, de leider van de garde van Doran. Keisha Castle-Hughes en Jessica Henwick zullen de dochters van Oberyn, de Sand Snakes spelen die wraak willen nemen. Ook nieuw is Nell Tiger Free, zij zal de rol van Myrcella Baratheon overnemen. In het vijfde seizoen zal blijken dat ze is uitgehuwelijkt aan Trystane Martell (Toby Sebastian) de zoon van Doran Martell.

Het vijfde seizoen Game of Thrones is te zien vanaf maandag 13 april om 03:00 en om 20:30 op HBO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven