The Last Post bij BBC First

The Last PostVanaf dinsdag 17 oktober is bij BBC First de Britse serie The Last Post te zien. De serie telt zes afleveringen.

The Last Post speelt zich af in de jaren zestig en speelt zich of in Aden in Jemen. We volgen een groep Royal Military Police officieren en hun families. Ze zijn niet alleen soldaten, maar ook politieagenten en het gevaar is overal, zo zijn er handgranaten en snipers. Maar het leven gaat door en de jaren 60 komen op stoom: Seksuele vrijheid, polka dot bikini’s, nieuwe muziek en het tijdschrift Vogue heeft zijn intrede gedaan. De pasgetrouwde Kapitein Joe Martin (Jeremy Neumark Jones) en zijn vrouw Honor (Jessie Buckley) komen aan gekleed in de stijl van John F. en Jackie Kennedy en zijn vol verwachting en ambitie over de start van hun getrouwde leven, een groot avontuur, maar hoe goed kent Honor eigenlijk de man waar mee ze is getrouwd?

Alison (Jessica Raine) kan niet anders zijn. Ze is direct, grappig, een vrouw die haar tijd ver vooruit is. Ze voelt zich opgesloten en haar man, Luitenant Ed Laithwaite (Stephen Campbell Moore) is een progressieve soldaat, een diepe denker iets wat het leger niet leuk vindt. Ergens zijn Ed en Alison elkaar kwijtgeraakt. Gin, rode lippenstift en andere mannen geven haar nu wat ze nodig heeft, maar kunnen ze elkaar nog vinden?

Mary Markham (Amanda Drew) plaatst loyaliteit en discretie boven alles en ze is dan ook de best mogelijke vrouw van een officier, waar iedereen heen gaat voor hulp. Ze wordt getest door wat er met haar man en familie gebeurd. Haar man Majoor Harry Markham (Ben Miles) is de man die de leiding heeft en hij is dan ook trots op het feit dat er geen soldaat onder zijn leiding is omgekomen. Kan hij dit record houden? En wat doet het met hem als het wel gebeurd?

Maar er worden ook grote vragen gesteld, wat doen ze daar? En is dat wel goed? En mag je dat wel afvragen? En als de orde van de jaren 50 omvalt wie zal overleven en wie zal ten onder gaan?

Het eerste seizoen van The Last Post is vanaf 17 oktober elke dinsdag om 21:00 te zien bij BBC First.

Lees ook:

Redactie