The Big Bang Theory stopt na twaalf seizoenen

The Big Bang TheoryDe komedieserie The Big Bang Theory stopt na het komende twaalfde seizoen. Hoewel er onlangs nog gesproken is over een mogelijk dertiende seizoen is besloten dat de serie zal eindigen in mei 2019. Hiermee is de serie de langste multi-camera serie in de televisiegeschiedenis met twaalf seizoenen en 279 afleveringen.

In een gezamenlijk bericht lieten de producent, zender en bedenker weten dat ze dankbaar zijn naar hun fans voor hun steun aan The Big Bang Theory de afgelopen twaalf seizoenen. Ze zijn dankbaar voor het succes en streven er naar om een laatste seizoen en afsluitende aflevering te maken die de serie mooi en creatief afsluiten. In de Verenigde Staten begint het laatste seizoen op 24 september 2018.

De serie is een van de populairste series van dit moment. Het elfde seizoen had gemiddeld 18,9 miljoen kijkers, net zoveel als het tiende seizoen. Het wist meer kijkers te trekken dan American Football op zondag, maar wel minder dan het gecancelde Roseanne.

De beslissing om te stoppen lag bij de producenten. Het was in 2017, toen van de serie een elfde en twaalfde seizoen werden besteld, al duidelijk dat het twaalfde seizoen het laatste zou zijn. Als er een dertiende seizoen gemaakt zou worden zou de producent opnieuw om de tafel moeten gaan zitten met de acteurs voor een nieuw contract en die verdienden in de laatste twee seizoenen zo rond de miljoen dollar per aflevering.

De serie begon in 2007 en heeft inmiddels 52 Emmy-nominaties waarvan ze tien Emmy’s hebben gewonnen. Ook heeft de serie zeven Golden Globe nominaties. De serie kreeg in 2017 een spin-off: Young Sheldon, over de jeugd van Sheldon in Texas. Die serie is in het najaar van 2018 in Nederland te zien bij Comedy Central, The Big Bang Theory is te zien bij Veronica.

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *