Scrotal Recall nieuwe Channel 4-comedy

Scrotal Recall

Vanavond begint op Channel 4 een nieuwe comedy met de titel Scrotal Recall. Ik zou bijna zeggen, hoe kan het ook anders, de hoofdpersoon Dylan heeft chlamydia en moet al zijn seksuele partners gaan inlichten.

Het klinkt natuurlijk als een verschrikkelijke platte comedy, maar Dylan, gespeeld door Johnny Flynn, wil juist zijn soa gebruiken als een positief reflectiemoment. Elke aflevering zoekt hij een meisje op van zijn lijst en dan krijgen we een flashback naar een bepalend moment in de relatie die Dylan juist zo snel mogelijk wil vergeten.

Dylan hoeft het niet alleen te doen, hij krijgt hulp van zijn beste vriendin Evie (Antonia Thomas) en Luke (Daniel Ings), die een niet al te beste invloed op hem heeft. Maar beide hebben de afgelopen jaren aan zijn zijde gestaan om de bloed, zweet en tranen op te vangen tijdens de zoektocht naar de Ware.

Het idee voor Scrotal Recall kwam bij schrijver Tom Edge door de gedachte of een bacterie een goede manier zou zijn om een liefdesleven in kaart te brengen van iemand. Hij heeft het idee gebruikt om die liefdeskaart te gebruiken om de kijker een relatie tussen twee mensen die er meestal niet was te laten zien terwijl ze in al die jaren verschillende andere mensen aan het daten waren en de gevoelens naar elkaar nooit tegelijkertijd wederzijds waren.

Het eerste seizoen van Scrotal Recall telt zes afleveringen en is vanaf donderdag 2 oktober op Channel 4 te zien.

Lees ook:

Redactie