web analytics

RTL4 komt in najaar 2016 met ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum

RTL4In het najaar van 2016 komt RTL4 met een nieuwe Nederlandse ziekenhuisserie: Centraal Medisch Centrum. De serie telt tien afleveringen en volgt de gebeurtenissen rond directeur Cleo de Waard, de medische staf en patiënten en hun onderlinge relaties. De serie wordt geregisseerd door Will Koopman.

In het begin van de serie is Cleo de Waard (Ricky Koole) aangesteld als CEO van het ziekenhuis en heeft ze eigenlijk één taak meegekregen: bezuinigen. Dit stuit uiteraard op weerstand van de specialisten en langzaamaan komt Cleo er achter dat de Raad van Bestuur een dubbele agenda heeft en totaal geen oog heeft voor de patiënten. Cleo krijgt steeds meer oog voor de zorg en heeft daardoor moeite met haar bezuiningsmaatregelen, maar lukt het haar om het ziekenhuis en haar eigen leven op de rails te houden of kost het haar uiteindelijk de kop.

De verhaallijnen zijn gebaseerd op medische thema’s die ondersteund worden door verschullende gezondheidsfondsen (de Nierstichting, Alzheimer Nederland, de Hartstichting, het Fonds Psychische Gezondheid, de Hoorstichting, het Longfonds en de Maag Lever Darm Stichting). Zo kijgt een specialist op jonge leeftijd alzheimer en lijdt een jonge patiënt aan een chronische depressie. In de zomer van 2016 wordt de serie opgenomen in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven