Picnic at Hanging Rock bij BBC First

Picnic at Hanging RockVanaf zondag 12 augustus is bij BBC First de serie Picnic at Hanging Rock te zien. De serie telt zes afleveringen.

Aan het einde van de 19e eeuw verschijnt Hester Appleyard (Natalie Dormer), een mooie mysterieuze weduwe in Macedon in Australië. Ze koopt daar een afgelegen villa en wil daar een meisjesschool van maken. Zes jaar later is het Appleyard College een succes en wordt het door Hester met een ijzeren hand geregeerd. Maar iets zit haar niet lekker. Is het de Australische bush die gevaarlijk en ongerept is of is het haar geheime verleden?

De meisjesschool kent drie voorbeeldige studenten. De goed gemanierde Irma (Samara Weaving), die een Rothschild-erfgename is. De slimme Marion (Madeleine Madden) die de dochter van een hoge rechter is en de rebelse Miranda (Lily Sullivan). Als een jonge soldaat interesse toont in een van de meisjes steekt Miranda een hooivork in zijn voet. De meiden hebben Hester al overtuigd om naar de Hanging Rock te gaan, dus wordt de jonge wees Sara (Inez Curro) gestraft. Tijdens een picknick bij Hanging Rock gebeurd het onmogelijke: ze verdwijnen. Elke aflevering zien we gebeurtenissen die leiden tot de verdwijning.

Picnic at Hanging Rock is vanaf 12 augustus elke zondag om 21:00 te zien bij BBC First.

Lees ook:

Redactie