Penoza seizoen 4 vanaf september op NPO3

PenozaVanaf zondag 13 september gaat het vierde seizoen van start van de Nederlandse misdaadserie Penoza. Eindelijk gaat de serie weer verder nadat Carmen in het derde seizoen is neergeschoten. Het seizoen telt tien afleveringen.

Carmen (Monic Hendrickx) heeft een tijd in coma gelegen, maar haar herstel gaat de goede kant op al heeft ze last van black-outs en wil haar hand nog niet doen wat ze wil. Na haar revalidatie wordt ze naar de gevangenis gebracht in afwachting van de rechtzaak die tegen haar loopt. In de gevangenis krijgt ze bezoek van Officier van Justitie Justine de Heer (Jacqueline Blom), die niets liever wil dan dat Carmen achter slot en grendel blijft. Maar er is een bendeoorlog aan de gang waar de Mexicanen bij betrokken zijn. Carmen kent hen en wordt gevraagd te infiltreren, maar die zegt nee tegen het aanbod.

Natalie (Sigrid ten Napel) en Storm (Gijs Naber) zijn ondertussen een restaurant begonnen en Lucien (Niels Gomperts) studeert communicatiewetenschappen. John (Eric Corton) zorgt voor zijn zoon Koen (Joost Koning) en ook voor Boris (Stijn Taverne), waar het niet heel goed mee gaat: hij blowt veel en is bezeten met de zoektocht naar de dader van de aanslag op zijn moeder. Als Boris spoorloos verdwijnt is het voor Carmen duidelijk dat ze buiten de gevangenis nodig is.

Er is ook een speciale Penoza-App (iOS en Android) waar je kan chatten met leden van Het Netwerk. Als je de vragen goed beantwoord bij de opdrachten kun je de aflevering zelfs een dag van te voren bekijken,

Het vierde seizoen Penoza wordt vanaf 13 september elke zondag om 20:30 uitgezonden op NPO3

Lees ook:

Redactie