Komische reeks Bevergem bij Canvas

BevergemVanaf woensdag 30 september wordt op Canvas de komische serie Bevergem uitgezonden. De serie telt acht afleveringen.De opnames vonden plaats in Zwevegem, Sint-Denijs, Heestert en Moen.

In het West-Vlaamse dorp Bevergem neemt standup-comedian Freddy De Vadder (Bart Vanneste) zijn intrek in een loft. De nogal bijzondere dorpgenoten zijn dan ook opgetogen dat een ex-Rock’n’Roller in het dorp komt wonen. Maar al snel blijkt dat de dorpelingen een stuk excentrieker zijn dan gedacht.

Claude Delvoye (Piet De Praitere) is een echte gemeentemedewerker, hij vindt zichzelf interessanter dan dat hij is en hij denkt dat hij ook nogeens burgemeester kan worden. Zijn vrouw Claudette (Isabelle Van Hecke) is vooral verbitterd en mist haar kinderen die in het buitenland studeren. Haar zus Martine (Ann Tuts) lijkt een droomhuwelijk te hebben met Amar (Zouzou Ben Chikha), maar of dat nou echt waar is?

Anja (Maaike Cafmeyer) heeft de lotto gewonnen en is meteen weggegaan bij de kringloopwinkel. Nu er een Bekende Vlaming in het dorp woont ziet ze haar kans schoon: ze heeft altijd al bekend willen zijn. Haar man Danny (Wim Willaert) heeft ook zijn baan opgezegt, maar zijn vrouw geeft al het geld uit terwijl hij niet weet wat hij met zijn tijd moet doen. Hilde Verbanck (Ilse de Koe) heeft de plek van Anja ingenomen in de kringloopwinkel, ze houdt haar relatie met een vrouw verborgen voor de rest van het dorp. Lorenzo (Han Coucke) is een ex-verslaafde die nu werk in de kringloopwinkel heeft gevonden. Zijn collega Kenny (Sebastien Dewaele) kijkt erg naar hem op.

Kurt Bury (Dries Heyneman) is de uitbater van de krantenwinkel van het dorp, wat een sociale ontmoetingsplek is. Politieman Johan (Wannes Cappelle) probeert in alle rust de problemen op te lossen. Dan is er ook nog de Bende van de Roste: Luc (Luc Dufourmont), Thierry (David Galle) en Stefan (Gunter Lamoot) zijn drie broers. Luc zit sinds zijn tienerjaren in een rolstoel en hij heeft er plezier in om Claude en Amar op de kast te jagen.

Bevergem is vanaf woensdag 30 september om 21:10 op Canvas te zien

Lees ook:

Redactie