web analytics

Historische dramaserie De Joodse Raad bij NPO1

Vanaf zondag 10 maart is bij NPO1 de Nederlandse historische dramaserie De Joodse Raad te zien. De serie telt vijf afleveringen.

In de serie volgen we David Cohen (Pierre Bokma) die samen met Abraham Asscher (Jack Wouterse) voorzitter is van de Joodse Raad. David en zijn dochter Virrie (Claire Bender) proberen allebei op hun eigen marnier zo goed mogelijk om te gaan met het kwaad dat de Joodse gemeenschap bedreigt. Maar hierdoor dreigen ze elkaar juist te verliezen.

De Joodse Raad wordt in 1941 opgericht en de leden staan voor pijnlijke morele keuzes, want hoe kunnen ze hun mede-Joden beschermen terwijl ze tegelijkertijd moeten samenwerken met de bezetter? David is van mening dat samenwerken met de Duitsers de enige manier is om door deze periode heen te komen, maar maakt daarbij onbedoeld de weg vrij voor het deporteren van meer dan 100.000 Joodse Nederlanders. Zijn dochter Virrie werkt bij het weeshuis en laat met gevaar voor eigen leven honderden vervolgde Joodse kinderen onderduiken en redt hen zo van deportatie. Vader en dochter raken elkaar steeds meer kwijt in een wereld vol dood en verderf.

De Joodse Raad is vanaf 10 maart elke zondag om 21:22 te zien bij NPO1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven